Vridos

/  MeisjesC   /  Vridos MC 1 weet periode succesvol af te sluiten tegen Yum (3-1)

Vridos MC 1 weet periode succesvol af te sluiten tegen Yum (3-1)

Hoogvliet – Eindelijk, maar waaraan het gelegen heeft zullen we nooit weten. De wat mindere tegenstander misschien? Het nieuwe tenue?  Het ijzersterke teamspel van de meiden? Of individuele kwaliteiten? De eerste winst van het jaar is in ieder geval binnen! Afgelopen zaterdag wist het eerste meisjesteam van Vridos de nummer 12 op vijandige en onbekend gebied te verslaan en zo hun 11de positie veilig te stellen!

Al vroeg in de ochtend, na het plaatsen van de nieuwe bar en het uitzwaaien van de jongste Vridos speelsters arriveerde de meiden van Vridos MC bij de sporthal. Na een korte kritische blik van spelers en supporters werd het mooie nieuwe tenue goedgekeurd en waren de acht meiden klaar voor vertrek naar Hoogvliet, Rotterdam voor de wedstrijd tegen het onbekende Yum. Dorith moest vanwege een muziekconcert afzeggen en dus werd reservespeelster Monne nog snel even opgeroepen om het team te ondersteunen! We zijn er klaar voor!

De eerste set startte de meiden met Renske, Naomi, Laila, Jo-anne, Celeste en de zieke Tirza in het veld en al snel leek het erop dat de meiden deze wedstrijd zouden kunnen winnen. Vridos wist met hun service veel druk uit te oefenen op de meiden van Yum en zo keer op keer de leiding te nemen. Daarbij speelde de meiden van Vridos de bal veilig in één keer terug terwijl de tegenstander bij het in drieën spelen veelvuldig in de fout ging. De wissels (Renske uit, Sifra in / Naomi uit, Monne in) brachten daar geen verandering meer in en met gemak wisten de meiden hun derde set van het jaar te winnen met 13-25.

De tweede set mochten Tirza en Jo-anne even rust nemen na hun goede bijdrage aan de eerste set. Zoals verwacht wisten de resterende zes spelers het hoofd koel te houden en zo steeds verder uit te lopen op de Rotterdamse tegenstander. Serverend stond Vridos weer sterk en vooral met de harde bovenhandse service van Renske en de korte onderhandse service van Laila had te tegenstander veel moeite! Vridos koos echter steeds voor de veilige bal in één keer terug over het net, maar af en toe wisten ze een mooie aanval op te zetten. Het initiatief werd beloond! De tweede set eindigde met 16-25 in het voordeel van Vridos.

Ook het begin van de derde set verliep geheel volgens plan. Naomi en Monne mochten even plaats nemen op de bank en vanwege wederom een aantal goede serviceseries en het individuele initiatief wisten de meiden een flinke voorsprong te nemen op Yum, totdat… totdat bleek dat ook Yum over een goede serveerder bleek te beschikken. Vridos kreeg maar geen controle over de bal en steeds meer ballen verdwenen in het net. Bij de stand van 16-16 was het tijd voor verandering en een wissel moest het tij keren. Naomi werd in het veld gebracht voor Laila en door de opstelling een klein beetje aan te passen werd zij ingezet om eens flink te verdedigen. En met succes, beetje bij beetje wisten de meiden weer uit te lopen en met een stand van 22-25 wist Vridos ook deze set te winnen!

Vastbesloten sloten de meiden een deal met hun coach, bij 4-0 winst zou er getrakteerd worden! Tirza en Sifra namen vervolgens plaats op de bank en het resterende zestal wist wat ze moesten doen, winnen en de traktatie veiligstellen. In hun ijver werden er echter steeds meer steekjes laten vallen en verliep ook de service steeds minder. Yum daarin tegen kwam steeds meer in hun spel. De meiden begonnen steeds enthousiaster te spelen, maar in hun uiterste pogingen om de overwinning veilig te stellen vlogen de ballen steeds verder over de achterlijn. Tijd voor even een moment van rust, een slok drinken en een wissel (Monne uit, Tirza in) en de controle leek beetje bij beetje terug te komen. De service ging weer beter en Vridos kon Yum weer volgen. Het bleek echter te laat voor de overwinning en zodoende wist ook Yum een persoonlijke overwinning te boeken (25-19).

Ondanks de eerste overwinning voor Meisjes C was de teleurstelling echter groot door het verlies van de vierde set, maar uiteindelijk waren ze dik tevreden! Eindelijk gewonnen! Groot feest en verdient gewonnen! Coach trots en spelers blij. Gelukkig hebben we even een week vrij om extra lang na te genieten van deze overwinning en zo vol vertrouwen over twee weken starten tegen Flits om 13:15 in Giessenburg!

Speelster van de week: Laila van Pelt