/  Meisjes B2   /  Vridos MB2 maakt zelfverzekerde start tegen Sarto (4-0).

Vridos MB2 maakt zelfverzekerde start tegen Sarto (4-0).

Giessenburg – Wat een start van het nieuwe jaar! Het vuurwerk was nog maar amper gedoofd of de eerste wijzigingen diende zich al aan… een nieuwe trainer, een nieuw tenue en sponsor, een nieuwe opstelling, een extra training, teambespreking! Een team werd gesmeden, ambities gezet en alle neuzen dezelfde kant op. Top vijf was de doelstelling: de meiden kregen vleugels tijdens de trainingen en heel stiekem hoopte we allen op een wonder zo tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Zo gehoopt en toch onverwacht wisten de meiden afgelopen zaterdag tegen Sarto hun eerste competitiezege te boeken tijdens een glansrijke wedstrijd! Het leek wel of alles klopte, de meiden gingen door het vuur voor elkaar en nimmer straalde het plezier zo van de wedstrijd af als op deze dag.

Gesteund door het nieuwe tenue van sponsor Leen Post Banden starten Ilse van Dijk (debuterend), Joelle de Looff, Laila van Pelt (aanvoerder), Dorith de Baat, Monne den Toom en Jaimie Hak aan de eerste set. Gestreden werd er en zeker door het veelvuldig mooi aanvallen van Joelle, Jaimie en Dorith bleef Vridos in het spoor van Sarto. Maar Sarto bleef hardnekkig volhouden, er moest een oplossing gevonden worden. Monne verdedigde zich suf, maar Vridos kon niet de bovenliggende ploeg worden. Tijd voor extra kracht? Ondanks haar blessure mocht Tirza Muilwijk toch even plaats nemen in het veld, althans achter het veld! Monne werd gewisseld zodat Tirza haar krachtige service kon uitoefenen vanaf de achterlijn. Het hielp, de verdediging bleek gebroken en Vridos wist door attent reageren uiteindelijk de set nipt in handen te houden (26-24). Set twee werd vervolgt, het vertrouwen groeide! Linde van Houwelingen nam plaats voor Ilse en door voor weer een potje! Vridos nam eindelijk de leiding, veelvuldig goed serveren leidde al de eerst punten in. Gecombineerd met inzet en kracht (want deze kracht bezitten de meiden!) begonnen de meiden aan een mooie voorsprong, aanvallend scoorde de meiden prachtige punten. Het kon niet meer mislopen: Sarto dacht daar echter anders over en zette plots nog de achtervolging in, maar het mocht niet meer baten, een fotofinish maar met 25-22 werd ook set twee binnengesleept.

Zou het gebeuren? Zouden de meiden het presteren om hun eerste competitiewedstrijd direct uit te blinken? Op naar set drie en vier, het krachtige spel werd vervolgt! De meiden werkte door, de vloer werd schoon gehouden. Sarto speelde goed, maar Vridos duidelijk beter en zodoende feest! Kippenvelmomentje en zo trots. Glunderende meiden die al zin hadden in de volgende wedstrijd! Toch nog even wachten, maandag nog even de puntjes op de i en dan afreizen naar Brabant voor de late wedstrijd tegen het gelijknamige team uit Udenhout.