Vridos

  /  Meisjes B2   /  Vridos MB2 maakt van 1 een 2 en stijgt naar tweede plaats (3-1).

Vridos MB2 maakt van 1 een 2 en stijgt naar tweede plaats (3-1).

Udenhout – Daar sta je dan als 12-jarige uit Den Dungen, uitkomend voor dames 7 van Particolare/D.S. voor een wedstrijd in het pittoreske Udenhout tegen je wiskundelerares. Zo even lekker inspelen en dan op voor een mooi potje, maar heey wie zijn dat? Een praatje is zo gemaakt met de trainer van formaat; waar komen jullie vandaan? Zijn jullie goed? Het eerste antwoord berust louter op feiten, maar vraag twee behoeft toch enige onderbouwing. Of we goed zijn dat willen we niet zeggen, maar feit is wel dat we sinds twee weken over iets magisch beschikken, iets wat dat significant lijkt op een elixer van Panoramix en waarbij zelfs een pot Nutella (want wie is er niet groot mee geworden) in het niets valt. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Sarto liet een zo welkome maar onverwachte verandering zien en stiekem werd gehoopt dat het ook deze week weer zou lukken. Met de volste vertrouwen reisde de meiden met een schare supporters dus af naar het onbekend land onder de rivieren, langs de betoverden Efteling en net voorbij de MAC van Waalwijk voor een wedstrijd tegen Udenhout MB2.

De eerste set verliep echter met enige vertraging terwijl Udenhout al flink aan de weg aan het timmeren was. Vridos herstelde zich netjes en bleef lange tijd volgen, maar wist ondanks mooie serviceseries niet de bovenliggende partij te worden… misschien toch iets te hoge verwachtingen gesteld? Net of alles vanzelf zou gaan? Er moest in ieder geval weer op eigen kracht gewerkt worden en zo begonnen de meiden aan set 2 alsof ze set 1 allang weer vergeten waren, er werd gewerkt en door veelvuldig mooi afronden van Joëlle en Laila en wat tactische ballen van Tirza wist Vridos de tegenstand van Udenhout te slechten. Ook set drie werd netjes binnengesleept en dus tijd voor de vierde ronde, de twee teamoudsten op de bank en op voor de winst? Het lukte, Vridos maakte in het beginstadium een grote voorsprong waardoor de set al snel gelopen was. Udenhout probeerde nog terug te komen, maar door zorgvuldig afronden wist uiteindelijk Ilse het laatste punt te scoren en orde op zaken te stellen! 3-1 winst voor de meiden van Vridos MB2.

Vooraf teken je er voor, achteraf blijken we misschien wel onnodig puntverlies geleden te hebben, maarja dat is onderdeel van het spel. Toch laat de ranglijst een mooi resultaat zien en mogen we trots zijn op de eerste twee wedstrijden! Volgende week wacht echter een flinke uitdaging, de Meteoor, waarvan in de eerste helft nog met 3-1 werd verloren. Lukt het de meiden om ook deze wedstrijd weer uit te blinken? We gaan het zien, de positieve weg is in ieder geval ingeslagen en we barsten van de energie en zelfvertrouwen, laat de Gorkumers maar komen!

En toen de terugweg…! De Efteling werd ternauwernood gelukkig voorbij gereden, maar de MAC konden we niet overslaan. Een subtiele opmerking (jij gaat toch altijd met je team naar de mac?) resulteerde in een hoognodige tussenstop, het werd later en later…

Volgende wedstrijd | 31 januari 2015 | 13:30 | Vridos MB2 – Meteoor MB1

Add Comment