Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB1 zet zelfs hun libero even buitenspel tegen WHV MB2 (4-0)

Vridos MB1 zet zelfs hun libero even buitenspel tegen WHV MB2 (4-0)

Giessenburg – Een succesvolle week voor de meiden van Vridos MB, na de effectieve overwinning afgelopen dinsdag bleken ook zaterdag de meiden van WHV overtroffen door de kracht van de meiden van Vridos. Ondanks dat spelverdeelster Ilse de Groot kort voor de wedstrijd geblesseerd moest afhaken zetten de meiden een keurige 4-0 overwinning op de borden en stijgen ze daarmee naar een prima vijfde plaats in de ranglijst!

Ja, dat bericht van Ilse kwam toch wat onverwacht… ondanks dat ze twee weken geleden ook al geblesseerd moest afhaken speelde ze afgelopen dinsdag tegen Volley2B een solide en keurige wedstrijd. Vertrouwen geven en gewoon weer opstellen dus was de gedachte…. Gelukkig pakte tweede spelverdeelster Jaimie Hak het goed op, verzorgde ze mooie set-ups en zorgde ze ervoor dat de aanvalsters van Vridos geregeld mooi tot scoren konden komen. De meiden van WHV konden in ieder geval geen vuist maken tegen het fanatisme van onze Giessenburgse meiden… Oke, tenzij de concentratie aan Vridos-zijde, door de aanwezigheid van het publiek, even daalde. Gelukkig wisten de meiden tijdig weer aan te zetten, de servicedruk op te voeren en desnoods de bal maar even in een keer terug te spelen. Uiteindelijk bleek het zelfs een wedstrijd voor een klein experiment, door het goede resultaat in de eerste set mocht Monne den Toom als libero voor het eerst dit jaar even een setje plaats nemen op de bank zodat de verdediging in het achterveld door middenaanvalsters Dorith de Baat en Ilse van Dijk op zich genomen mocht worden. Want wat als Monne er een keertje niet is?

En daarbij willen we als graag als team ook even inhaken op het feit waarom we eigenlijk met een libero spelen… Is dit een trend van coach Wouter of heeft het wel een hoger doel? Als teamspelers hebben we allemaal onze eigen kwaliteiten en is het juist de kunst om al deze kwaliteiten te verenigen in een team zodat we met elkaar tot een hoger niveau kunnen komen, met inherent daaraan meer plezier omdat we doen wat we goed kunnen. Nu zijn onze middenaanvalsters Ilse van Dijk en Dorith de Baat zeer sterk in de blokkering en hun aanval, terwijl Monne den Toom zich vertrouwder voelt in de verdediging. Door Monne vervolgens libero te maken, kunnen onze middenaanvalsters vier sets aanvallen terwijl Monne de gehele wedstrijd verdedigd.

Ook deze wedstrijd bleek het effect te hebben! Gecombineerd met een aantal snelle en sterke buitenaanvalsters weten de meiden ondertussen mooie resultaten neer te zetten. Hopelijk kunnen we deze door trekken naar de volgende wedstrijd, vrijdag 6 november staat namelijk nummer 2 Molenwiek op het programma, wees erbij!

IMG_3792

Add Comment