Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB1 wint eerste wedstrijd in Hoofdklasse B (3-2)

Vridos MB1 wint eerste wedstrijd in Hoofdklasse B (3-2)

Giessenburg – Een zwaar seizoen, het viel tegen! Meer kunnen we er u niet over melden, waar iedereen dacht dat we wel goed zouden kunnen meekomen in de Hoofdklasse, bleek de tegenstand echter geduchter dan verwacht. Set na set werd er gestreden en inzet geleverd, liters zweet kostte het, maar zelfs speelsters legde het af. De Hoofdklasse heeft zijn tol geëist voor de meiden van Meisjes B1, totdat Volley Meerkerk afgelopen zaterdag aan de deur verscheen…

Maar voorafgaande aan de wedstrijd moest het haar nog even geperfectioneerd worden, de laatste make-up bijgewerkt en zelfs de kniebeschermers werden weer eens aangetrokken. Even op de foto, want de grootste winst van het seizoen was misschien wel het aantrekken van de nieuwe sponsor , cloudleverancier SevenP uit Hardinxveld. De link was gelegd en dus tijd voor een tegenprestatie, professionele fotograaf opgetrommeld en allemaal in de vaste formatie, gevangen tussen trainer en sponsor.

Vridos2014-MB1-7812

Toch was niet alleen de foto perfect, de warming-up verliep goed en de meiden waren bereid om nog één keer alles te geven! Deze wedstrijd moest een mooi afsluiter zijn, het treffen tussen de nummer 9 en 10 van de ranglijst. De meiden begonnen echter voortvarend aan de wedstrijd, de teams gingen gelijk op, maar ondanks dat er hard gewerkt werd bleken vooral de veelvuldige servicefouten de meiden parten te spelen. Verdedigend werd er adequaat gereageerd, maar totdat iedereen bij een stand van 22-24 rustig naar de serveerster stond te kijken. Nervositeit alom waardoor uiteindelijk ook deze service in het net verdween. 1-0 voor Meerkerk.

Op naar set twee met een belangrijke taak, durven serveren en gewoon rustig de rally’s uitspelen…het lukte, Vridos nam de leiding, geen vuiltje aan de lucht. Totdat…totdat een verkeerde beweging kwaad bloed zette; spelverdeelster Naomi de Weerdt verdraaide zich en moest zich tot ongenoegen van iedereen verplaatsen naar de bank. Wissel: tijd voor allround reserve speelster Laila van Pelt (MB2) om te laten zien dat ze er staat wanneer nodig. Diagonaal Sanne Brouwer werd om gezet naar de spelverdeelsterspositie zodat Laila op de voor haar onbekende plaats als diagonaalaanvalster plaats kon nemen. Ondanks de ellende pakte de meiden het voortvarend op en wisten ze de set binnen te trekken.

De twee sets die daarop volgde werden vervolgens netjes uitgespeeld, rustige rally’s en vooral de service van buitenaanvalsters Nina en Celeste zorgde voor voldoende druk bij de tegenpartij. Echter moesten de meiden set 3 over laten aan de tegenpartij en dus was het tijd voor set 5, zouden de meiden winnen? Zou het lukken? Geen twijfel over mogelijk? Eindelijk gelukt, eindelijk winst! Toch zullen de meiden ondanks de goede prestatie van zaterdag een stapje terug gaan doen, het was de keuze voor leren door uitdaging of leren door succes, na drie seizoenen op het hoogste niveau is het tijd om te genieten; een klasse lager en hopen op een mooie tweede helft. Vanaf januari dus te zien in de eerste klasse.

Speelster van de wedstrijd: Jo-Anne Stuij

Vridos2014-MB1-7870   Vridos2014-MB1-7864

 

 

 

 

 

 

Vridos2014-MB1-7822   Vridos2014-MB1-7834            Vridos2014-MB1-7837

Add Comment