Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB1 puzzelt zich een weg maar komt niet hoger dan de stoep (0-4).

Vridos MB1 puzzelt zich een weg maar komt niet hoger dan de stoep (0-4).

Sliedrecht – Start van het seizoen! Erop of er onder? Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van Vridos MB1 de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2014-2015 op het programma. Vroeg in de ochtend stonden de meiden op (of voor) de stoep bij Sliedrecht Sport voor een pittige wedstrijd tegen de B2. Een nieuwe selectie, routiniers afgewisseld met nieuwkomers en een splinternieuwe aanwinst. In ieder geval een unicum in de Hoofdklasse! Kan de jongste selectie verrassen?
… de dag ervoor: de telefoon gaat, onbekend nummer… Wat zal er zijn? Ziek? Je meent het niet? Beterschap! Maar nu? Uren getraind, opstellingen geoefend, posities gespeeld en men denkt er klaar voor te zijn, maar kort voor de wedstrijd blijkt een belangrijk puzzelstuk in de hoofdselectie van de Meiden B te ontbreken terwijl haar vervangster onmogelijk uit een ander vak verwijderd kan worden. Een dilemma, opvullen? Maar hoe? Met de resterende zes speelsters kan de wedstrijd natuurlijk doorgaan, maar is dat wel verstandig? Conclusie: tactiek handhaven, één van de belangrijkste stukjes in de verdediging laten staan en dan maar op zoek naar een vervangster, want Sofie de Weerdt uit haar rol als libero halen zou een te grote wissel trekken op de gespeelde tactiek.
Zodoende verscheen Vridos met als verrassing Ilse van Dijk (drie keer getraind bij de B2) aan de deuren in Sliedrecht voor een mooie wedstrijd. Echter bleek als snel tijdens de eerste set dat niet zo zeer de kwaliteit ontbrak, maar vooral de verandering in spelposities toch wel eens voor een verrassend effect kon zorgen. Door het ontbreken van diagonaalspeelsters Sanne en Celeste werd noodgedwongen Nina de Groot van haar plek gehaald (en nee dat is niet de bank), moest ook Laura de Looff omgepuzzeld worden zodat uiteindelijk Ilse van Dijk in het midden het lege plekje kon vervullen.
De meiden begonnen set na set sterk, konden goed meekomen met de meiden van Sliedrecht en wisten door mooie serviceseries van Jo-Anne, Naomi en Nina aardig te volgen in de score. Er werd attent verdedigd, waarbij vooral Vridos-eerste-libero Sofie zich weer duidelijk van haar goede (rechter-) kant liet zien. Totdat….totdat de set weer halverwege was, Sliedrecht de service wat opvoerde en Vridos haar meerdere moest erkennen in de tegenstanders van Sliedrecht.
Waardoor is tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel…weer een puzzel om op te lossen, een raadsel waarin hopelijk dit keer geen stukjes ontbreken. Hopelijk kunnen de meiden het antwoord vinden want volgende week staat het volgende treffen in de hoogste jeugdklasse weer op het programma. Wederom met een flink uitgedunde selectie* maar nog een week te gaan voordat Volley2B om 18:45 in Giessenburg onze volgende uitdaging is. Tot dan!
Speelster van de week: Naomi de Weerdt
* Graag geen familieweekenden meer plannen tijdens het seizoen.

Add Comment