Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB1 boekt prima resultaat tegen de Meteoor (3-2)

Vridos MB1 boekt prima resultaat tegen de Meteoor (3-2)

Giessenburg – Dat smaakt naar meer! Over een aantal weken starten ook de meisjes B hun competitie op 29 september tegen SNA, maar een goede voorbereiding is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de meiden een fitte en sterke start kunnen maken! Oefenen, oefenen en nog eens oefenen dus, iedereen is zich bewust van de noodzaak Afgelopen zaterdag deel twee van de oefenreeks, ditmaal in eigen huis tegen de Meteoor waarbij door de meiden van Vridos, ondanks de afwezigheid van Dorith, een prima 3-2 winst werd uitgespeeld.

Ja, de afwezigheid van Dorith de Baat als middenaanvalster was te merken aan de zijde van Vridos, nog maar net een nieuwe opstelling en nu al een noodzakelijke verandering. Het kon even niet anders waarbij wel opgemerkt mag worden dat de meiden sinds augustus fanatiek trainen. Als team wisten ze het afwezigheidspercentage op een mooi nul te houden en dit is misschien wel het meest typerende voor het hele team. Gezamenlijk werken ze aan een goede voorbereiding, waarbij ook afgelopen zaterdag opgemerkt mag worden als een keurig resultaat!

Van te voren nog even foto’s maken. De kersverse tweede libero van Vridos Monne den Toom, wilde haar sponsor Leen Post namelijk persoonlijk bedanken voor het geschonken tenue! Even poseren, het hele team erbij voor een volledig beeld, want het team klopt en de speelsters lijken perfect bij elkaar te passen!

Na de warming-up was het tijd voor de eerste set waarbij al gauw pijnlijk duidelijk werd dat de afwezigheid van de stabiel spelende Dorith een onzekere indruk gaf aan het resterende team. Invalster Rachel Terlouw speelde subliem, maar voelde zich niet helemaal in haar rol en wilde terecht liever buitenaanvalster blijven. Persoonlijk wisten de speelsters mooie reddingen te maken, maar als geheel kwam het team net te kort… Set twee en drie pakte de meiden het echter beter op, spelverdeelster Ilse de Groot, zette aan voor een zuiverdere set-up en vooral door een mooie service serie van Tirza Muilwijk liepen de meiden steeds verder uit op de tegenpartij. De coach van Meteoor poogde zelfs een transferbod neer te leggen, maar stak haar zaakwaarnemer er een stokje voor. De jeugdopleiding van Vridos bood meer kansen…? Set vier mocht de vaste diagonaalspeelster Linde van Houwelingen na drie sets even ruimte maken en al gauw werd duidelijk waarom Linde daar zo goed speelt, er vielen plots gaten achter de blokkering en Ilse de Groot was haar vertrouwde wisselmaatje kwijt. Ook de Meteoor bleek ondertussen over een servicetalent te beschikken en zodoende mochten de meiden op voor een simpele vijfde set!

Al met al een leerzame wedstrijd! Weer wat aandachtspuntjes en mooie acties gezien! Hopelijk zijn vooral middenaanvalsters Ilse van Dijk en Dorith de Baat voorlopig aanwezig en mogen zij de basis vormen voor een mooie seizoensstart! Aanstaande dinsdag oefen de meiden in ieder geval verder tegen de Meisjes A van Vridos.

IMG_5605 IMG_5613IMG_5621

Add Comment