/  Meisjes B1   /  Vridos MB zet zegereeks voort tegen Sliedrecht Sport (3-2).

Vridos MB zet zegereeks voort tegen Sliedrecht Sport (3-2).

Giessenburg – Zaterdag 16 november, stil en verlaten. Nadat de badmintonners van Vridos hun zaterdagochtendtraining hebben afgewerkt, loopt de een na de andere speelster van Vridos Meisjes B de sporthal binnen. Waren ze vorige week nog het enige team dat buiten de verenigingsgrenzen een wedstrijd moest spelen, nu waren de rollen omgedraaid. In een verlate sporthal en onderleiding van coach Wouter Slob en arbiter Ruben van der Wouter wisten de meiden in een wisselend optreden de tegenstanders uit Sliedrecht met 3-2 te verslaan.

De meiden begonnen echter zeer hoopgevend! Punt na punt wisten de meiden binnen te halen en het leek er even op dat het een snelle pot zou worden. Spelverdeelster Nina en Naomi werkte iedere bal zorgvuldig in de handen van de aanvalsters en zodoende werd de eerste set met een duidelijke uitslag van 25-12 binnengesleept! Simpel toch? Weinig op aan te merken en dus besloot de coach om eens even wat nieuws te proberen, spelverdeelster c.q. aanvalster Nina de Groot werd even rust gegund waardoor buitenaanvalster Joëlle de Looff in set twee mocht starten als spelverdeelster. Het spel werd hervat, maar al snel werd duidelijk dat de onwennigheid de meiden toch wat parten speelde…een uiterste wissel om wat meer rust te creëren mocht echter niet baten waardoor de tweede set verrassend met 22-25 verloren ging. Set drie en vier waren vervolgens een herhaling van en dus op naar de voor beide partijen zo onverwachte vijfde set! Gelukkig wisten de meiden ook deze set weer met hoog niveau af te werken en zodoende toch met een mooie winst af te sluiten!

Een verrassend leerzame wedstrijd dus! In ieder geval duidelijk wat er wat meer stabiliteit binnen het team moet komen, aandachtspuntje voor over twee weken wanneer zowel Smash (vrijdag, uit) als Voltena (zaterdag, thuis) op het programma staan. Komt ze weer aanmoedigen!

Speelster van de wedstrijd: Jo-Anne Stuij