Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB wint bijna van de nummer twee (3-2)

Vridos MB wint bijna van de nummer twee (3-2)

Arkel – Blessures, ziektegolven en hoestverschijnselen, alles hebben de meiden de afgelopen weken getrotseerd waarbij vorige week nog op het laatste moment de wedstrijd tegen Podarwic afgelast moest worden vanwege een te kort aan speelsters. Toch moest de meiden afgelopen zaterdag weer aan de slag en stond de derby tegen VIA uit Arkel op het programma. Zonder de geblesseerde Rachel Terlouw verschenen de meiden tijdig aan de lijnen, maar of het echt een wedstrijd zou worden?

Echter wisten de meiden tegen de verwachtingen in de eerste set uiteindelijk na een flinke achterstand om te buigen naar een overwinning! De set-ups van Jaimie lagen keurig op het net waardoor vooral Emma en Tirza mooi tot scoren wisten te komen. Harde slagen werden afgewisseld met mooie prikballen van Dorith en zodoende deed Vridos de nummer twee uit de competitie uiteindelijk na een spannende slotfase met 25-21 de das om! Kortom vol vertrouwen op naar deel twee! Never change a winning team? Natuurlijk wel, spelverdeelster Ilse de Groot mocht de uitmuntend spelende Jaimie vervangen en ging direct met een flinke servicereeks de concurrentie aan met haar voorganger. Echter lagen haar set-ups net te ver van het net waardoor scoren moeilijker werd, VIA liet Vridos echter aan het spel waarbij Vridos vooral met service de druk bleef opvoeren op de verdediging van de Arkelse meiden, resultaat 25-16 in het voordeel van Vridos.

Het leek een sprookje, winst tegen de nummer twee? Echter bleek de succesvolle serie zijn tol te eisen, de aanval bleek steeds minder effectief en voornamelijk de communicatie in het achterveld liet de wensen over waardoor Vridos steeds achter de feiten aan bleef lopen. Ilse de Groot die aan het begin van de set weer vervangen was door Jaimie moest noodgedwongen even Tirza vervangen en het bleek te werken, de meiden trokken zich weer op en het terugbrengen van Tirza zorgde voor de nodige inspiratie waardoor Vridos langszij kwam, totdat…totdat VIA bij 24-24 doorzette en uiteindelijk twee punten later er met de winst vandoor ging. Verslagen… ja zo voelde het ook. De meiden probeerde zich in set vier te herpakken maar het vertrek van Emma liet duidelijk zijn sporen na. Libero en uitblinker van de wedstrijd Monne en diagonaal Linde zette de tanden nog even op elkaar en wisten keer op keer de mooiste reddingen te verzorgen, maar VIA leek te doen waar ze aan hun stand verplicht toe waren waardoor Vridos uiteindelijk verslagen bleek.

De teleurstelling bleek groot, publiek, coach en speelsters baalde van het slotakkoord, maar achteraf kunnen we trots en tevreden zijn op de prestatie die geleverd is tegen de nummer 2. Kortom hoopvol toeleven naar de volgende wedstrijd op 13 februari tegen Sliedrecht!

IMG_5621

Add Comment