Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB speelt naar gezamenlijke winst tegen Next (4-0)

Vridos MB speelt naar gezamenlijke winst tegen Next (4-0)

Giessenburg – Vakantie of niet, afgelopen zaterdag stond voor de resterende meiden van Vridos MB een zware en drukke dag op het programma! Gezamenlijk het CMV-toernooi organiseren, gezamenlijk eten in de gezamenlijke sportkantine en gezamenlijk de wedstrijd spelen tegen de grote meiden van Next Volley Dordrecht… Je moet er maar aan gaan staan! Zeker met de wetenschap dat in de eerste competitiehelft nog met 3-2 werd verloren en de tegenpartij een roerige schare fans mee weet te nemen. Kortom een uitdaging, zeker met een flink uitgedunde selectie vanwege zomerse en winterse vakantieactiviteiten…

Maar toch moest en zou de wedstrijd gespeeld worden; reservespelverdeelster van het team Laila werd al snel opgeroepen en gevolgd door Laura en Sifra bleek de selectie compleet. Trouwe supporter Adriaan nam nog even plaats in het thuisvak om de tribune rustig te houden en dus klaar voor de strijd waarin Vridos door middel van een serviceserie van Tirza Muilwijk en Jaimie Hak al direct een flinke voorsprong uitbouwde tot ongenoegen van het uitpubliek: na 4 punten meende zij al onsportief gedrag van de thuisploeg en bijbehorende coach, waarna de toon direct gezet bleek… De Giessenburgse meiden lieten zich echter niet van de wijs brengen en wisten door een serie mooie aanvallen in hoog tempo door te zetten richting de eindstreep! Natuurlijk gunde ze de tegenstander ook wat puntjes zodat de het publiek in ieder geval af en toe weer tot rust gemaand kon worden, maar de meiden van Vridos lieten zich niet kennen en zorgde via een aantal mooie setups van Laila van Pelt voor de beslissende punten in het voordeel van Vridos.

Set twee, drie en vier bleek een herhaling van de eerste! Beide teams bleken erg aan elkaar gewaagd in de rally’s maar doordat Vridos vooral blokkerend op het midden met Jaimie Hak en Ilse van Dijk en serverend met Tirza Muilwijk (noemenswaardig: wist in set drie de set uit te serveren van 13-13 naar 13-25) en Laila van Pelt wist uit te blinken wisten de meiden stuk voor stuk een leuke voorsprong op te bouwen. Gecombineerd met een uitstekende libero, een enthousiaste diagonaalaanvaller die vooral even moest wennen aan de wissels met de nieuwe spelverdeelster en spelverdeelster Jaimie Hak die haar rol op het midden iets te uitmuntend uitvoerde en daardoor misschien wel een concurrentie vormt voor de vakantiegangers bleek de winst geen enkele keer in het geding en kunnen de meiden met een goed gevoel de vakantie in!

Nou ja vakantie! Dinsdag staat om 19:00 het oefentreffen tegen Jongens B op het programma want aanstaande zaterdag om 16:00 treffen de meiden met wederom een uitgedunde selectie lijstaanvoerder Phoenix in Zaltbommel. Gelukkig is de selectie breed genoeg en hebben we alle vertrouwen in een mooie wedstrijd, wie weet wat de toekomst brengt!

IMG_5621

Comments
  • Ben Klieverik
    21 februari 2016

    Vridos meiden van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en dank voor jullie inzet bij het CMV toernooi.

    reply
Add Comment