/  Meisjes B1   /  Vridos MB pakt eerste punt in hoofdklasse tegen OKK’70 (1-3).

Vridos MB pakt eerste punt in hoofdklasse tegen OKK’70 (1-3).

Hardinxveld – Lang verwacht! Zouden we het doen of niet? Na onderling overleg toch maar de sprong gewaagd in het diepe en op naar een hoger niveau! Voor het eerst daadwerkelijk hoofdklasse, doelstelling gehaald en zelfs nog genoeg tijd om ons het niveau eigen te maken. Na afgelopen zaterdag blijkt het namelijk een flinke uitdaging en zijn we vooral benieuwd hoe zich dit zal gaan ontwikkelen. Aan de inzet en motivatie zal het niet liggen en dus lekker met zn alle de uitdaging aan! Afgelopen weekend wisten de talentvolle meiden alvast hun eerste punt te pakken in het treffen met een oude bekende.

De meiden van Vridos waren vanaf het begin geconcentreerd aan de gang gegaan om een mooie en uitdagende wedstrijd neer te zetten! Eén ding was namelijk wel duidelijk, de inzet moest omhoog om te zorgen dat er mooi spel gespeeld kom worden. En dat lukte, vanaf het begin waren de meiden gedreven! Mooie serviceseries werden afgerond met prachtige rally’s. De eerste set wisten vooral Sofie (libero) en Julia (middenaanvalster) uit te blinken en verdedigend super resultaten neer te zetten waardoor Vridos veelvuldig druk kon uitoefenen op de Hardinxveldse meiden. Vridos begon daarom ook met een mooie voorsprong terwijl OKK na wat flinke tegenservices toch terug wist te komen en uiteindelijk toch de set wist in te lijden (20-25).

Set twee en drie gingen de meiden op dezelfde toer verder, de inzet en concentratie lag hoog maar telkens bleek er bij de meiden van Vridos een zwak plek te liggen net achter de blokkering waardoor OKK’70 steeds kansen kreeg. Toch werd de inzet uiteindelijk in de derde set beloond! Al snel in deze set moest Naomi de Weerdt verstek laten gaan door een blessure en zodoende kreeg Tirza (MC) de belangrijke taak toegewezen om aanvalster Julia van mooie setups te voorzien. De meiden vochten een spannende en mooie strijd uit en wisten, ondanks een reeks tegenservicen van de tegenpartij, uiteindelijk de set binnen te slepen (25-23).

In het vervolg van de wedstrijd bleek echter de derde set een flinke aanslag te hebben geleverd op het vermogen van de meiden, maar achteraf kunnen we vooral trots en met tevredenheid op een mooie en spannende wedstrijd terugkijken. Aanstaande zaterdag tonen de meiden in ieder geval in eigen huis hun kunstjes, 12:00 start de wedstrijd tegen Volley2B MB 3

Speelster van de week: Sofie de Weerdt (libero)