Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB moet wennen aan flinke tegenstand van Vedo’70 (4-0).

Vridos MB moet wennen aan flinke tegenstand van Vedo’70 (4-0).

Hoornaar – Zaterdag 21 september, de meiden van het kampioensteam die de strijd het komende seizoen aan gaan op het meisjes B niveau hebben sinds lange tijd weer een officiële nederlaag moeten incasseren. Ondanks de vele individuele kwaliteiten wisten de meiden deze niet om te zetten setwinst. Toch kunnen de meiden terug kijken op een mooie wedstrijd waarin vooral buitenaanvalster Sofie de Weerdt en nieuwkomer Sifra Freeke verdedigend wisten uit te blinken!

Ondanks de grote selectie van 10 speelsters werd voorafgaande aan de wedstrijd de spelverdeelster van Meisjes C, Laila van Pelt, opgeroepen om deel te nemen aan de wedstrijd. Routinier Celeste Muilwijk was wegens werk namelijk niet inzetbaar en de jonge talentvolle Tirza Muilwijk was vanwege een knieblessure beperkt beschikbaar. Ook vervangend spelverdeelster Nina de Groot kon niet aanwezig zijn en dus mocht Laila weer vertrouwd plaats nemen in de selectie.

Vervangend aanvoerder Sofie de Weerdt leidde de warming-up en al snel toonde de meiden mooi spel tijdens het inspelen. De meiden waren zelfverzekerd en hadden er zin in! De nieuwe 4-2 opstelling was duidelijk en dus begonnen de meiden met veel vertrouwen aan de eerste set! De meiden lieten zien waarvoor ze gekomen waren, continue wisten de meiden de Hoornaarders onder druk te zetten en door een paar mooie aanvallen van middenaanvalsters Julia van Houwelingen en Renske Verschoor uit te lopen op de tegenstanders. Ondertussen deden Sifra en Sofie er alles aan om de vloer schoon te houden waardoor ook Tirza en Naomi de Weerdt flink aan de slag konden. Steeds verder liepen de meiden uit op Vedo’70, totdat…ergens wist de tegenstander de meiden goed te volgen, het werd spannend, wie is er als eerste over de streep? In de slotfase wist Vedo met een paar slinkse service de meiden van Vridos uiteindelijk toch te verslaan, maar….iedereen was tevreden over het geleverde spel, het ging goed! Setstand: 23-25.

De volgende sets werd het spel hervat, de meiden streden hard om de sets binnen te halen, maar door een aantal flinke servicebeurten van de tegenstander liepen de meiden van Vridos achter de feiten aan! Toch siert het de meiden dat geen moment de moed opgegeven werd en vooral doordat de middenaanvalsters aan het net zeer attent blokkeerde wisten de meiden Vedo te volgen. Gevolgd door goed verdedigen werd er wederom mooi spel geleverd waar de meiden trots op konden zijn. In set 4 wist Renske met haar service de wedstrijd nog even te laten kantelen, maar miscommunicatie zorgde uiteindelijk voor een definitieve beslissing voor Vedo…

Toch geeft de uitslag geen goed beeld van de wedstrijd, Vridos speelde zelfverzekerd en mooi, maar vooral door wat korte service van Vedo en miscommunicatie aan de kant van Vridos werd de wedstrijd beslist….. Individueel lieten de meiden in ieder geval veel kwaliteiten zien! Zeker waar iets waar we trots op kunnen zijn! Beloofd in ieder geval wat voor volgende week! Komt ze allemaal aanmoedigen om 18:45 tegen WHV MB2. Overigens zal Naomi de Weerdt de rol weer op zich nemen als aanvoerder.

Speelster van de week: Julia van Houwelingen

Add Comment