/  Meisjes B1   /  Vridos MB maakt krachtige indruk tegen Volley2B (4-0)

Vridos MB maakt krachtige indruk tegen Volley2B (4-0)

Bergschenhoek – En weer een wedstrijd doordeweeks! Een dinsdagavond, in het schemer van deze koude oktoberavond verzamelen de meiden één voor één bij vertrouwde sporthal voor weer een wedstrijd in de avonduurtjes. De één komt aan gefietst, de ander wordt luxe opgehaald door de rijders van dienst, maar aanvoerder Tirza Muilwijk ontbreekt… Er dreigt lichte paniek, wat nu? Wat moeten we zonder onze leider? Dan plots gaat daar een telefoon, een belletje vanuit de trein… onze dappere aanvoerder was al onderweg om de tegenstanders te bestrijden en ze vertelt ons haar gewoon te volgen.

Op dus naar Bergschenhoek, voor een mooie wedstrijd tegen Volley2B MB4. Ondanks dat de meiden en supporters door fileleed, gehackte navigatiesystemen en onverwachte wegversperringen enigszins laat arriveerde bleek de scheidsrechter al deze tactische plannen van de tegenstander te niet te doen en coulant te zijn. Snel omkleden dus en starten met de warming-up! De spelerskaarten werden doorgenomen en gelukkig mocht Nina de Groot (MA) ondanks het ontbreken van een identiteit gewoon deelnemen aan de strijd! De eerste set startte de meiden met een vaste basis van Tirza Muilwijk, Rachel Terlouw, Linde van Houwelingen, Dorith de Baat, Ilse van Dijk, Ilse de Groot en libero Monne den Toom toch onwennig aan de eerste set. De korte service van de Rotterdamse meiden zorgde voor veel verwarring in de verdediging waardoor de set-up en aanval uiteindelijk niet helemaal uit de verf kwam. Toch lieten de meiden zich niet kennen, de verdediging op de 3 meter lijn en door. De ruimtes werden kleiner, maar daardoor groeide ook de onzekerheid onderling… Toch wist Vridos door een aantal mooie aanvallen van Ilse en Dorith uiteindelijk de eerste set netjes binnen wist te halen.

Op voor deel twee! Nina de Groot mocht eindelijk deelnemen aan de wedstrijd, door het goede spel van Rachel een pijnlijke keuze om onze dappere aanvoerder Tirza te slachtofferen… Jaimie Hak nam haar positie als spelverdeelster weer op ten koste van onze jongste Ilse. De verdediging weer naar voren en vooral veel servicedruk uitoefenen op de tegenstander bleek effect te hebben, maar het spel bleef rommelig. De wissel Linde (uit) – Ilse (in) zorgde voor de nodige rust waardoor de tegenpartij bij 08-15 een time-out nodig had, even toespreken… er bleek wat extra enthousiasme nodig aan de kant van Vridos om de laatste tien puntjes binnen te halen. Het lukte! Met een overtuigende eindstand van 09-25 wist Vridos deze set netjes binnen te halen. Set drie vertoonde een soortgelijk spel. Vridos begon echter nog rommeliger en met een achterstand… Dan toch maar weer Linde terug wisselen op de voor haar zo vertrouwde diagonaalpositie waardoor Vridos uiteindelijk weer de sterkste bleek. Deel vier bleek uiteindelijk een gelopen race, de aanval van onze meiden werd sterker en door een tactische servicewissel wist Nina deze met een degelijke service mooi binnen te slaan.

Al met al dus een mooie, maar leerzame wedstrijd. De korte service van Volley2B zorgde voor de nodige verwarring, maar door adequaat reageren van de meiden hebben ze dit om weten te zetten tot een mooi resultaat en stijgen de meiden weer een aantal plaatsen op de ranglijst. Door naar aanstaande zaterdag om 12:00 voor het treffen met WHV MB2…