Vridos

  /  Meisjes B1   /  Vridos MB lijdt spannende eerste thuisnederlaag tegen City Bril Krimpen (2-3).

Vridos MB lijdt spannende eerste thuisnederlaag tegen City Bril Krimpen (2-3).

Giessenburg – Gelukkig bezitten de meiden over een 11-tallige selectie! Ze maken zelf wel eens de grap een G-team te zijn, maar een B-team zijn ze zeker, de B van blessures wel te verstaan… althans, de één na de ander heeft te kennen gegeven last te hebben van knie- en enkelklachten. Zou het komen door het vele trainen? De intensieve wedstrijden? Een trainer die ze tot het uiterste drijft? Of simpel door de groei die de meiden doormaken? Tijd om de stil te staan bij de kwetsuren hebben de meiden echter nog* niet gevonden, want ook afgelopen zaterdag stond er voor de meiden weer een wedstrijd op het programma. Een competitiewedstrijd tegen de meiden uit Krimpen.

De meiden begonnen sterk aan de eerste set, maar door omstandigheden moest spelverdeelster Tirza Muilwijk al snel plaats maken voor debuterend spelverdeelster Sanne Brouwer. Tesaam met Naomi de Weerdt hadden ze één duidelijk doel, middenaanvalsters Sifra en Jo-Anne en buitenaanvalsters Sofie en Joëlle voorzien van prachtige set-ups zodat deze netjes omgezet konden worden in punten. Tot zekere hoogte lukte dit de meiden perfect, was het niet dat de Krimpenaren hun bril op scherp hadden staan en veelvuldig weerstand wisten te bieden… De meiden van Vridos bleven volgen door onder andere een sterke service serie van Sofie en Naomi, maar uiteindelijk kon niet voorkomen worden dat de eerste set al bij 15-25 standen voor de City Bril’ers.

Tijd voor verandering? De opstelling werd compleet overhoop gegooid…Spelverdeelsters wisselen, buitenaanvallers op de bank en middenaanvallers eruit. Het leek te werken, echter de keuze om Naomi aan de zijlijn te plaatsen werd door vooral de coach niet echt gewaardeerd. Snel weer tussen de lijnen, stop…wissel….en door! Resultaat: de setstand werd omgedraaid en met 25-16 was het tweede punt voor de Giessenburgse zijde.

Set drie en vier verliepen even wisselend en dus tijd voor een vijfde set! De meiden van Vridos liepen constant voorop, maar met het oog op de overwinning bleek de spanning te groot, verdedigend werden even wat steekjes laten vallen. Topverdediger Sofie de Weerdt werd spoedig tussen de lijnen gebracht voor spelverdeelster Sanne, met succes en weer een puntje voor ons Meiden B. Toch bleek City Bril Krimpen in staat om langs zij te komen en uiteindelijk met 15-17 er met de winst vandoor te gaan…

Na 7 kwartier was de wedstrijd dan eindelijk gespeeld, een turbulente wedstrijd die nog wel even in ons geheugen gegrift zal staan. Tijd voor een nabespreking? Ja, er zal nog even wat beslissingen genomen moeten worden, maar het weerhoud de meiden niet om er weer voor 100% voor te gaan! Zeker met de bekerwedstrijd van komende week in het vooruitzicht.

Speelster van de wedstrijd: Sifra Freeke

* Komende week zal er een professioneel fysiotherapeut langskomen tijdens één van de trainingen om de meiden even door te lichten. Wordt vervolgt!

 

Add Comment