/  Meisjes B1   /  Vridos MB komt net een speelster tekort tegen Next Volley (2-3)

Vridos MB komt net een speelster tekort tegen Next Volley (2-3)

Giessenburg –  Eindelijk weer een wedstrijd! Het was ondertussen al even geleden dat de meiden hun eerste competitiewedstrijd speelde. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar SNA bleek twee weken geleden net een maatje te groot voor de fanatieke meiden van Vridos. Toch stonden de meiden afgelopen zaterdag weer sterk en fit op de lijn om zich voor te bereiden op het nieuwe treffen, ditmaal de meiden van Next Volley Dordrecht in eigen huis, niet wetend dat het een zware, loodzware pot zou worden!

De eerste set startte de meiden onzeker, Ilse de Groot moest starten op de voor haar onbekende positie als diagonaal aanvalster waardoor er spelverdelend veel verwarring ontstond. De aanvalsters probeerde te score maar door de iets onzuivere set-up bleek dat lastiger dan gedacht, zeker omdat het ook passend niet helemaal makkelijk gemaakt werd door de verdediging. De meiden van Next Volley zette flink aan en deelde rake klappen uit. Libero Monne den Toom en buitenaanvalsters Emma Trouwborst en Tirza Muilwijk verdedigde goed en snel maar door het hoge tempo bleek het lastiger dan gedacht…! Door een sterke serviceserie van Ilse van Dijk en Tirza Muilwijk zette Vridos de achtervolging in, spelverdeelster Jaimie Hak werd tijdelijk gewisseld voor Linde van Houwelingen, maar ook dit bleek uiteindelijk niet het gewenste resultaat te brengen waardoor de meiden van Next Volley de eerste set netjes binnenhaalde.

IMG_3792

Dan maar op voor de herkansing, Ilse de Groot mocht terug op haar spelverdelende positie en het bleek te werken! Haar set-ups waren voortreffelijk, menig aanvalster scoorde en zodoende zette de meiden aanvallend druk op de tegenpartij, Dorith de Baat draaide mooi weg naar het gat in de linkerachterhoek en zodoende liep Vridos uit! Linde van Houwelingen zette nog even aan met haar service en zodoende bleek set twee een gespeelde strijd! 1-1!

Maar toen…, net op het moment dat alle twijfels weggenomen zijn, gebeurt het onverwachte! Een kleine traan, een opmerking die je even doet wankelen…last van haar enkels. Juist op het moment dat ze zo geweldig in de wedstrijd zit, je er niet over nadenkt om juist haar te wisselen… Ilse de Groot blijk last te hebben van haar eeuwenoude kwaal en doorspelen blijkt niet mogelijk! Gelukkig staat onze tweede spelverdeelster Jaimie Hak op, blijven de meiden in de flow van de voorgaande set en weten ze, ondanks dat het wat extra moeite kost met 28-26 de zo spannende derde set te pakken….

Maar…, dit kostte meer energie dan voor mogelijk geacht werd! Zichtbaar zakte het niveau in de vierde en vijfde set: “ nog even het laatste beetje naar boven halen Tirza en Linde, even tanden op elkaar!” Het moest maar, ondanks de flinke 6-0 achterstand streden de meiden door, maar het bleek niet voldoende, na 2 uur volleyballen zonder wissels leek de strijd gestreden en liep Next Volley uiteindelijk net aan Vridos voorbij…

Toch tevreden? Zeker wel! Een mooie en aantrekkelijke wedstrijd met een hoog tempo, komende weken nog even het systeem wat extra oefenen en dan op voor het volgende treffen, dinsdagavond laat in Rotterdam. Hopelijk is Ilse weer hersteld…!!