/  Meisjes B1   /  Vridos MB boekt vertrouwde winst tegen WHV (4-0).

Vridos MB boekt vertrouwde winst tegen WHV (4-0).

Giessenburg – Zaterdag 28 september, laat in de middag…..en jawel hoor, het is een feit. Dat voelt toch stukken vertrouwder dan vorige week! Na de reeks overwinningen vorig seizoen, voelde de nederlaag tegen Vedo’70 vorige week als een flinke tegenslag, maar afgelopen week wisten de meiden tegen de verwachtingen van de NeVoBo in hun eerste zegen te boeken op B-niveau. Tegenstander WHV 2 werd met een vertrouwde 4-0 overwinning huiswaarts gestuurd terwijl de winst zelfs geen moment in het geding kwam.

Nog een leuk feitje, of het daar aan gelegen heeft weten we niet maar klinkt leuk: de meiden hebben sinds 22 december 2012 in eigen huis niet meer verloren en wisten sinds 20 oktober 2012 altijd wel punten te pakken. Een voortreffelijke reeks, zou het ook deze dag weer in grote getallen aanwezige publiek de doorslag geven?

De meiden begonnen overigens wat rommelig aan de voorbereiding…alhoewel…voorbereiding….? Eerder een hervatting van! Tirza en Nina hadden ondertussen sinds vrijdagavond al drie wedstrijden in de benen, maar wisten ondanks dat toch een flinke stempel te drukken op de wedstrijd. Ook de overige meiden waren al flink in de running en als coach maak je je dan toch wel even zorgen of de belasting niet te hoog wordt. Zeker toen vrijdagavond bleek dat Renske niet geheel ongeschonden uit de oefenwedstrijd tegen Dames 3 zou komen. Om die reden mochten Julia en Jo-Anne dan ook starten over het midden en onder leiding van spelverdeelsters Naomi en Celeste werd fanatiek gestart aan de eerste set. Zelfs zo fanatiek dat al na een aantal punten besloten moest worden om wat extra rust in het team te brengen. Een flinke opdracht dus voor jongste speelster van het team (Tirza is immers nog eerstejaars C-speelster) en zodoende mocht ze de plaats innemen van haar zus. Maar met succes! De service en vooral de verdediging kreeg weer het vertrouwen in een goede afloop, Sofie en Sifra deden verdedigend weer wat er van ze verwacht werd en vooral Jo-Anne en Julia wisten de bal dichtbij de achterlijn te slaan!! Resultaat? Een spannende set met een mooie 25-22 uitslag voor de meiden van Vridos.

Op dus maar set twee, maar het bleek een eitje! Naomi en Nina serveerde het team naar een flinke overwinning waardoor de meiden al bij 25-13 klaar waren. Ook set drie en vier werden door Vridos uit handen genomen, waarbij wel duidelijk werd dat Vridos constant de bovenliggende partij was! De meiden speelde snel en grettig, aanvallend sterk en vooral tactisch waardoor de winst geen enkel moment in gevaar kwam.

Uiteindelijk een prachtige wedstrijd dus! Het publiek en de supporters hebben er van genoten en voor een coach is het zo fijn als alles lijkt te kloppen. Wie weet waar de meiden dit seizoen verder toe in staat zijn? Momenteel kunnen we alleen maar trots zijn en met veel plezier uitkijken naar de volgende wedstrijd op 12 oktober in eigen huis wanneer het lager geklasseerde City Bril Krimpen op bezoek kom. Komt ze dus allen aanschouwen!

Speelster van de wedstrijd: Tirza Muilwijk