Vridos

/  Meisjes B1   /  Vridos MB boekt eerste overwinning in de Hoofdklasse (3-2).

Vridos MB boekt eerste overwinning in de Hoofdklasse (3-2).

Giessenburg – Goh…wat viel dat zwaar vorige week, ondanks de goede inzet niet weten te winnen. Zou de hoofdklasse niet toch een stapje te hoog gegrepen zijn? Afgelopen zaterdag hebben de meiden in ieder geval aangetoont dat ze er echt wel aan toe zijn! Met een brede selectie van 10 speelster met o.a. libero Sofie en vervangend spelverdeelster Tirza (MC) werkte de meiden een 2-0 achterstand weg en wisten vervolgens ook set vijf ondanks de 5-8 achterstand in Giessenburg te houden.

“Billenknijpen op de tribune…”, “Kreeg er gewoon buikpijn van…”. Zo maar wat reacties na de wedstrijd van Meisjes B tegen Volley2B. En een mooie wedstrijd was het zeker! De meiden wisten zich set na set te motiveren en uiteindelijk met succes, want ondanks het verlies in eerste twee sets wisten de meiden toch set drie, vier en vijf te winnen! De meiden beginnen ondertussen dus duidelijk te wennen aan het niveau, verdedigend wisten de meiden goed en actief te reageren terwijl vooral serverend Vridos veel druk wist aan te brengen. De eerst set startte de meiden toch wat onwennig, maar naar mate het spel vorderde groeide het vertrouwen. Spelverdeelsters Nina de Groot en Tirza Muilwijk (…jongste speelsters binnen de gehele hoofdklasse) verzorgde de set-ups prachtig waardoor Julia en Jo-Anne rustig konden afronden. Toch mocht de aanval nog wat feller, Naomi de Weerdt (terugkerend van een blessure) werd ingezet en zo gebeurde het dat de meiden Volley2B in set drie en vier op de knieen kregen. Tijd voor een vijfde set dus, niet te veel wijzigen en door… het bleek tegen te vallen en Volley2B kwam terug in de wedstrijd. Even aanzetten dus, Nina, Naomi en Renske voerde hun service op waardoor ze uiteindelijk verdient hun eerste winst boekte in de hoofdklasse!

Mooie wedstrijd, trots en als coach vooral tevreden over de inzet en volharding van de meiden! Door de winst stijgen de meiden naar een respectvolle 5de plaats! Of ze die vasthouden is niet belangrijk, geniet van deze winst juist des te meer! Nu al zin in de volgende wedstrijd! Volgende week staat nummer 10 Wik-Unive namelijk op het programma in Groot-Ammers… Echter met het debuut van aanvoerster en spelverdeelster Naomi de Weerdt bij Dames 1 hebben we al veel gekke dingen gezien deze week.

Speelster van de wedstrijd: Renske Verschoor=