/  Heren3   /  Vridos HS3 – Wik Univé HS 6

Vridos HS3 – Wik Univé HS 6

Progressie bij de muppets

Zaterdag 17 januari een spannende wedstrijd tegen Wik Univé HS 6. Met Beaker er weer bij en Gonzo, Fozzie, Floyd Pepper, Sam the Eagle , Waldorf en Koekiemonster maakte de 7 muppets compleet. De twee hondstrouwe supporters koekie junior en little Fozzie hadden er voor gezorgd dat de kleding netjes klaar lag en er op tijd gestart kon worden met de warming up die enigszins in het honderd dreigde te lopen door de 5 setter van de dames. Nu zal je zeggen, wat heeft dat er nu weer mee te maken, maar de scheidsrechter bij deze wedstrijd was Sam the Eagle die op van de zenuwen was voor de wedstrijd en dan ook nog eens 5 sets tegen dampende en zwetende dameslijven aan moest kijken. Gelukkig werd hij in de 5e set afgelost zodat hij op tijd kon starten met de rest van de muppets.

Op de tribune keek de echtgenote van waldorf toe hoe de muppets langzaam maar zeker steeds beter in het spel kwamen. Er was opvallend veel rust in het spel en er kon redelijk veel worden aangevallen. iedereen hield zijn positie en ondanks meerder voorsprongen ging de eerste set verloren met 16 –25. We spraken af om rustig te blijven en iets alerter te zijn bij de opslagen die niet moeilijk waren maar door ons niet goed werden ingeschat. De tweede set ging het nog lekkerder lopen alleen was dit nog niet te zien in de uitslag (17-25) Omdat er veel rust in het spel zat werd door Koekie besloten om de opstelling nog een set te laten staan. Dit betaalde zich uit in een zeer goed set met veel aanvallen en een uitblinkende fozzie, die hier na de wedstrijd nog eens haarfijntjes aan werd herinnerd in het bijzijn van de andere muppets door vrouw Waldorf. Fozzie was ook echt lekker op dreef, ondanks het feit dat hij nu gewoon zijn eigen sokken aan had. Hiermee behoort de fabel van de wondersokken van Wout weer tot het verleden. Waldorf, die al twee sets op de bank zat, vertrouwde deze 6 muppets het toe om ook de vierde set naar zich toe te slepen en gaf zelf aan ook de vierde set vanaf de bank te willen bekijken. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat. Door een zeer sterke service beurt van Wik stonden we al snel tegen een achterstand aan te kijken van 0-10. Dit werd in de vierde set niet meer goed gemaakt en zo ging de vierde set veel te makkelijk weggegeven aan Wik met 09-25.

De derde set gaf w2ederom aanknopingspunten, mede doordat de koppies niet gingen hangen en de energie en mentaliteit aanwezig bleef. Na deze wedstrijd stroomden de 7 hongerige muppets zich naar de vast plek aan de bar om opnieuw te genieten van Kees zijn lekkere frieten maar tot grote verbazing bleek de voorraad er volledig doorheen gejaagd. Hierop besloot koekie in zijn wedstrijdkloffie te gaan onderhandelen bij de cafetaria “het centrum” en na een uitbundige koehandel werden 2 zakken ongebakken friet buit gemaakt die vervolgens werd weggebakken door de heren van de bardienst. Ook de beloofde frietjes aan koekie junior en little fozzie konden gebakken worden. Hierna gingen de muppets onder douche en vroeg koekie zich af of hij door gebruik te maken van de shampoo van waldorf ook grijs zou worden. Hij nam de proef op de som en tot vandaag heeft zijn haar gelukkig nog steeds dezelfde kleur, tenminste hetgeen er van over is.

Vermeldenswaardig is nog de botsing van Fozzie met het scorebord na een zweefduik in de vierde set. Voor zover bekend heeft hij hieraan geen blijvend letsel overgehouden en heeft hij de ene hersencel in zijn hoofd hierdoor niet geschud. Ook Floyd pepper liet nog even van zich spreken doordat hij beroofd was van de portemonnee met hierin de “pot” van de muppets. Deze portemonnee was ontvreemd vanuit de kleedkamer van Vridos en allerlei indianenverhalen deden gelijk de ronde. Gelukkig bleek de portemonnee aanwezig op de vloer naast de plek waar Floyd thuis zijn sporttas bewaart en is er dus geen sprake van enige vorm van misdaad binnen de vereniging. Gelukkig maar. A.s. zaterdag de topper om de laatste plaats tegen Meerkerk.