Vridos

  /  Heren3   /  Vridos HS3 – WHV HS4

Vridos HS3 – WHV HS4

De wondersokken van Wout Baelde

Donderdag 8 januari de thuiswedstrijd van de muppets tegen WHV HS4. De ploeg waar in Asperen nog kansloos van was verloren en waarbij het peil bij enkele muppets tot het vriespunt was gedaald. na een lange winterstop en diverse trainingskampen (waaronder Fozzie in Egypte) werd deze donderdag avond gestart met Rowlf, Fozzie, Sam the eagle, Floyd Pepper, Kermit, Waldorf en Koekiemonster. Dit vanwege het feit dat Gonzo ergens een stroomstoring op diende te lossen. In de kleedkamer kwam Fozzie er achter dat zijn sportsokken niet in de tas zaten maar gelukkig durfde Wout Bealde zijn sokken uit te lenen aan Fozzie met daarbij de waarschuwing dat je met deze sokken tot eenzame hoogte zou kunnen stijgen. Met dit risico in het achterhoofd startte fozzie toch aan de warming up, wetende dat de conditie vanuit Egypte toch ook in zijn voordeel moest zijn. De gasten uit Asperen waren er op gebrand om het resultaat van de thuiswedstrijd minimaal te herhalen en derhalve werd een list verzonnen door Sam the Eagle te positioneren op de midden aanval positie (mede ingegeven de afwezigheid van Gonzo)

Met een vrijwel lege tribune en een vaste coach op de bank werd gestart aan de eerste set die lang gelijk op ging en super spannend bleef tot het einde. helaas trokken de muppets met 23-25 aan het verkeerde eind, maar er waren al meer punten gehaald dan de vorige keer tegen deze gasten. Dit geeft de burger moed en vol goed bedoelingen werd gestart aan de tweede set. door een aantal zeer sterke service beurten en veel persoonlijke fouten ging deze set verloren met 16-25. De muppets keken elkaar even goed in de ogen en spraken met elkaar af dat het dan maar een 5-setter moest worden, ondanks het late tijdstip van de wedstrijd (21:30) Toto grote teleurstelling van de coach ging deze set ook verloren met 15-25. In de laatste set moest iets recht worden gezet en werden de ruggen gerecht. Fozzie leek boven zich zelf uit te stijgen en smashte de één na het andere punt binnen de lijnen van WHV. De kantine kreeg lucht van de sensatie die in de lucht hing en uiteindelijk stroomde de tribune vol met spelers van HS2 en HS1, al slurpend aan een alcoholische versnapering. nadat Koekiemonster na een weergaloos blok in zijn buik werd geschoten met enige hilariteit tot gevolg werden ook de laatste punten behaald, ondanks een merkwaardige time out op de stand van 24-20 door de coach. De concentratie bleef en gedecideerd werd de laatste set naar de muppets toegetrokken (25-21)

In de kantine werd nog tot in de laatste uurtjes nagepraat en geëvalueerd en was de uiteindelijke opinie dat er een voorzichtige stijgende lijn te zien is in het spel en dat de muppets de posities in het veld steeds beter kunnen vinden wat de rust in het veld ten goede komt. De langste evaluatie ging over de wondersokken van wout. Dankzij deze sokken presteerde fozzie op een niveau waarnaar sommige professionals soms verlangen. besloten werd om de sokken in te leveren bij vrouw fozzie tezamen met de rest van de kleding. Vanuit betrouwbare bronnen heb ik gehoord dat deze tas op vrijdagochtend bij de ontbijttafel pas werd geopend en dit de vrouw van fozzie geen eetlust opleverde. Fozzie heeft toen wijselijk zelf de was aangezet.

Laatste noemenswaardige anekdote is het feit dat er sinds kort in de kantine een lijst aanwezig is waarop we kunnen lezen wat voor voedingsstoffen we allemaal binnen krijgen bij het verorberen van een spoorrails met chilisaus. We wachten nog op de details van de alcoholische versnaperingen aangezien sommige van ons een allergie hebben voor hop, gerst en water en we nog niet met zekerheid kunnen stellen ofdat deze ingrediënten aanwezig zijn in bier. Dit zal de reden zijn dat twee van onze muppets kozen voor de veilige weg en in plaats van de gebruikelijke Amstel een glaasje rode wijn weg stonden te tikken. Of zou dit te maken hebben met goede voornemens. We zullen het volgende week merken

Add Comment