/  Heren3   /  Vridos HS3 – Volley Meerkerk HS 3

Vridos HS3 – Volley Meerkerk HS 3

Zaterdag 2 maart de wedstrijd tegen Volley Meerkerk. De ploeg staat 1 plaats boven ons en gezien de stijgende lijn waren de  verwachtingen hoog gespannen. Tanimal was zo gemotiveerd dat hij overwoog om de geplande hoogtestage  in Frankrijk voortijdig af te breken om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Om de goede vrede in het huishouden te bewaren werd toch besloten om de overige muppets de opdracht mee te geven om vooral te winnen zodat Tanimal met een gerust hart op de lange latten kon blijven staan. Ook Graaf Tel was net terug van hoogtestage en volgens eigen zeggen nog niet geheel hersteld van deze trip. Onduidelijk is nog wel om welke blessure het hierbij gaat aangezien alle ledematen tijdens de warming up uitgebreid aan de orde kwamen en eigenlijk niets leek te “haperen”  Inmiddels was de tribune ook volgepakt en onze meest trouwe en jeugdige supporter was ook aanwezig om zijn pappa en de rest van de muppets toe te juichen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke volleybalmiddag.

In het team van de muppets was enige spanning niet uit de lucht. Ook “the swedisch chef” was er niet gerust op. Het gevaar van onderschatting lag op de loer. Zeker omdat de vorige wedstrijd tegen Meerkerk zich ontpopte als een slechte aflevering van “Muppets zakken door het ijs” (nieuw bij SBS 6) viel er vandaag iets recht te zetten. Ondanks dat deze wedstrijd alweer 5 maanden geleden was,lag het resultaat nog vers in het geheugen van sommige muppets. Van te voren werd goed afgesproken wat de tactiek zou worden tegen de gasten uit Meerkerk en na de eerste set leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Van beide kanten werd zeker niet het beste volleybal vertoond maar de set ging gewonnen met 25-22. En dan zie je toch dat een ploeg als de Muppets niet goed kan omgaan met de druk van een comfortabele voorsprong en mogelijke winst met 4-0. Vanaf de tweede set begon de motor te haperen, waarbij er veel gerommeld werd, veel fouten werden gemaakt en vooral de concentratie zoek was. Er werd te makkelijk over gedacht. Ook de continue onderbrekingen van de tegenstander door timeouts welke meer gingen lijken op koffiebreaks ging het ritme verloren en lieten wij ons uit het spel halen. Ook het rammelen van het scorebord kon niet op ieders goedkeuring rekenen en haalde de muppets onnodig uit de concentratie. The swedisch chef stond zich aan de zijkant enorm op te winden en dat leverde in deze fase ook alleen maar een averechts effect op. De muppets raakten uit balans en de tegenstander profiteerde van deze onrust en won dan ook de tweede set met 18-25.

Over de derde set kan ik kort zijn: 13-25 en een volledig gedesillusioneerde  “The Swedisch Chef”

Na de derde set dreigde een totale vernedering zich aan te tekenen. Alle koppies hingen, dit hadden we niet verwacht en zichtbaar was ieders frustratie over het vertoonde spel en inzet. Fozzie besloot dat hij het niet meer aan kon zien en melde zich vrijwillig voor een setje op de bank op voorwaarde dat hij de vijfde set wel mocht bijdragen aan de overwinning. The Swedisch chef pakte zijn pepermolen en peperde de muppets nog maar eens in dat de trainingsinzet en achterstand toch de basis was voor het vertoonde spel. Met zichtbare teleurstelling nestelde hij zich op de bank. Dat kwam aan..!!

En zoals zo vaak het geval is gebeurde er iets bij de muppets bij het aanzien van de hevig terneergeslagen coach.  De muppets rechtten de rug, gingen het veld in met maar 1 missie. “Hier gaan wij niet verliezen.” De inzet werd beter, de rust werd bewaard en al snel werd door een weergaloze servicebeurt van Graaf Tel en een aantal mooie aanvallen van Gonzo, Kermit, Floyd Pepper en Sam the Eagle de vierde set gewonnen met maar liefst 25-12. Een vijfde beslissende set was nodig en zichtbaar was dat de adrenaline weer begon te stromen, waarbij met name Koekiemonster zichtbaar zo strak als een snaar stond. Het fanatisme en de wil om niet te willen verliezen werd zichtbaar alsmede ook het feit dat er best leuk gevolleybald kan worden door de muppets als de mentaliteit klopt. Door een aantal gelukkige beslissingen van de scheidsrechter en goed spel werd de beslissende vijfde set gewonnen met 15-8.

Na afloop werd nog lang nagepraat over de wijze hoe deze overwinning tot stand was gekomen. The Swedisch chef riep iedereen op om toch vooral te komen trainen om herhaling van deze knotsgekke wedstrijd  te voorkomen. In de nabeschouwing duurde het even voordat bij koekiemonster de adrenaline weggezakt was. Gelukkig hielp het dat de douche niet beschikte over warm water en de douche voor de benodigde verkoeling kon zorgen. De punten zijn in ieder geval in Giessenburg gebleven maar het ging niet van een leien dakje. Volgende wedstrijd is op 23 maart tegen de nummer 2 Voleco. Het moet en zal dan scherper moeten als deze week, maar met de nodige training komt dat helemaal goed en kunnen de muppets het iedere tegenstander lastig maken in een kolkende sporthal Neerpolder.