Vridos

  /  Heren3   /  Vridos HS3 – Phoenix HS2

Vridos HS3 – Phoenix HS2

lekker getraind….

Zaterdag 8 februari de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Phoenix HS 2. Op papier een loodzware partij voor de muppets. Voorafgaand aan de wedstrijd werd enige inspiratie opgedaan door het kijken naar de olympische 5 kilometer van Sven Kramer. Een man die laat zien dat woeste training een doorzettingsvermogen leidt tot ongekend hoge prestaties. Tot zover de vergelijking tussen Sven en de muppets. Na een vol podium met Nederlanders gezien te hebben werd er omgekleed en gestart met de warming up. tijdens warming up werd direct duidelijk dat er sprake was van dezelfde basis mensen dan afgelopen donderdag. nadat door hooligan Tom vakkundig de schoenen van tanimal had vastgemaakt (zonder risico op bananenvoeten) en de shirts had uitgedeeld (met de broekjes in de shirts gevouwen) werd de gang gemaakt naar het veld onder begeleiding van de vertrouwde muppetssong (it’s time to play the music, it’s time to dress up right)

Er werd begonnen met Tanimal en Gonzo gepositioneerd in de midden., Fozzie en Floyd Pepper klaar om aan te vallen vanaf de zijkant geflankeerd door drie spelverdelers namelijk waldorf, Sam the eagle en Koekiemonster. De eerste set startte veelbelovend. De tegenstander rekende op een walk over, maar hiervan was zeker geen sprake. Er werd geconcentreerd aangevallen en goed geblokt. enige muppets hebben nog wel moeite om de positie te houden waardoor soms ongelukkige botsingen ontstaan. Met 17-25 als uitslag werd een verachte nederlaag geleden maar zeker niet onverdienstelijk. De nieuwe muppet in wording Rolf was aanwezig op de tribune om enigszins beeld te vormen bij het spelen van competitie wedstrijden en de verschillende posities. Vanaf de slecht gevulde tribune was duidelijk te zien dat er sprake was van een klasse verschil. De muppets hadden geen antwoord op de snelle midden aanval van de gasten uit zaltbommel. de tweede set ging mede daardoor ook hulpeloos verloren met 04-25. Een setstand waarvoor de meeste volleyballers de ogen uit het hoofd schamen maar bij de muppets kan dit gewoon een keer voorkomen en wordt de blik weer vooruit gezet naar de derde set. De derde set ook wederom een sterk phoenix en een wisselvallige team van muppets. 12-25 was dan ook een logisch gevolg. De vierde set werd enigzins een verbetering zichtbaar in het spel maar toch werd ook deze set kansloos verloren met 15-25. de muppets hebben er voor gevochten maar het kwaliteitsverschil was deze dag gewoonweg te groot.

Na afloop in de kantine werd onder het genot van een alcoholische versnapering en 6 bittergarnituur (bijzondere en weinig wisselvallige samenstelling) druk geevalueerd waar de verbetering zat. Inmiddels wordt ook duidelijk dat er een professionele trainer wordt ingehuurd door Vridos om het ongekende talent van HS 3 hogerop te krijgen. Kosten nog moeite worden gespaard om ervoor te zorgen dat de muppets volgend jaar in de bovenste regionen gaat meedraaien. Mogelijk dat er enige versterking noodzakelijk is nu het er toch op gaat lijken dat zowel Kermit als Graaf Tel volgend jaar niet meer van de partij zullen zijn. De chronische blessure van Kermit levert hem in ieder geval een trainingsachterstand op waar een revalidatie van 1 jaar nodig zal zijn om hem terug te krijgen op dit niveau. Er wordt dus nog druk gezocht naar versterking voor de muppets. Rolf klopt inmiddels serieus aan de deur en met de nieuwe trainer in het vooruitzicht zullen zich mogelijk opnieuw talenten zich aanmelden voor het leukste en gezelligste team van Giessenburg. Gezien de gemiddelde leeftijd kan een nieuwe aanmelding van rond de 35 jaar nog zeker 35 jaar meespelen op dit niveau.

Volgende week zaterdag de verre reis naar Tilburg voor de uitwedstrijd tegen Triade – VCT

Add Comment