Vridos

  /  Heren3   /  Vridos HS3 – Hou Stand HS2

Vridos HS3 – Hou Stand HS2

Een wedstrijd om snel te vergeten

Je hebt van de dagen dat niets lukt. Afgelopen zaterdag tegen Hou Stand HS2 was zo’n dag. Een collectief falen tegen een imposante tegenstander die qua fysiek en techniek letterlijk en figuurlijk een maatje te groot waren voor de Muppets. De bardienst, zaalwacht en diverse wedstrijden die door de muppets werden voorzien van een scheidsrechter vormden geen ideale  voorbereiding maar dat mag zeker niet als excuses  worden aangevoerd. Nog vol vertrouwen werd gestart door Fozzie, Tanimal, Floyd Pepper, Rawlf, Gonzo, Waldorf en Koekiemonster. Al snel bleek de tegenstander van een ander kaliber dat de kwetsbaar ogende muppets. Basisafspraken gingen verloren of werden overschreden waardoor er weinig aanvallen lukten en de punten werden behaald met name door fouten van de tegenstander. De tegenstander had al snel in de gaten waar de gaten lagen in onze opstelling en zij maakten hier dankbaar gebruik van. Er was veel verwarring onderling en onvoldoende rust om dit tijdens de wedstrijd te herstellen.

En zoals wel vaker het geval is begint het gemopper en wordt er te veel gepraat in het veld en het spel wordt daar over het algemeen niet beter van. De setstanden (12-25, 16-25, 21-25 en nogmaals 16-25 vertellen het verhaal dat we snel moeten vergeten. Donderdag zullen de muppets straftraining te wachten staan en moeten we leren om vertrouwen te krijgen, want volleyballen kunnen de muppets best wel alleen soms zit het mee, en soms zit het gewoon tegen.

Geen leuke, grappige anekdotes deze wedstrijd en ook geen bijzondere voorvallen die vermeldenswaardig zijn. Ten slotte wel een compliment aan de hondstrouwe fans die in grote getalen aanwezig waren op de tribunes. De spelersvrouwen zaten eerst rangs als ook de kinderen van de spelers. Volgens Louis van Gaal is dit een belangrijk aspect om de chemie in de groep te houden. Donderdag zullen de muppets de mouwen opstropen en we zullen trainen om de basis principes weer tussen de oren te krijgen. Zaterdag wacht de spannende wedstrijd tegen Volleyzuid. Een 10 punten wedstrijd aangezien het gat op de ranglijst slechts 3 punten betreft. Een mooie mogelijkheid om deze smet weg te poetsen en wederom aansluiting te vinden met de middenmoot. We zullen die dag opnieuw aantreden zonder Sam the Eagle die de door André geïnstrueerde duikoefeningen op de training wel erg letterlijk aan het nemen is in het zonnig en warme Egypte.

Hopelijk volgende week een positief verslag vanuit een warm en winderig Giessen Oudekerk.

Add Comment