Vridos

  /  Heren1   /  Vridos HS1 weet tweede plek te handhaven tegen Goudriaan (3-1)

Vridos HS1 weet tweede plek te handhaven tegen Goudriaan (3-1)

Giessenburg – Laat op de zaterdagmiddag, een eenzame wedstrijd in onze vertrouwde sporthal, het treffen van Heren 1 tegen de nummer zes Goudriaan. Een bekende tegenstander, maar toch onwennig door de huidige positie die de volleyballers uit Giessenburg momenteel in nemen! Het kampioenschap is ondertussen wel afgeschreven vanwege de voorsprong van de nummer 1 met maarliefst 13 punten, maar Vridos zal er alles aan moeten doen om de andere regioclubs voor te blijven en de tweede plek vast te kunnen houden. AVVA (Ameide), Vedo’70 (Hoornaar), Meteoor (Gorinchem), Goudriaan en WHV (Asperen) volgen namelijk op enkele punten en de stand kan volgende week dus zomaar eens anders zijn. Het houd je scherp zullen we maar zeggen.

Na een rommelige warming-up begonnen de heren in ieder geval onwennig aan de eerste set. Er werd hard gewerkt om in de stand enigszins te volgen, maar eenmaal de bovenliggende party worden bleek lastig. Totdat Goudriaan aanzette in de service en Vincent Wols, Matthijs van Beuzekom en Wouter Slob deze niet meer onder controle kregen, Goudriaan liep uit. Vridos vervolgde vervolgens sterk en herpakte zich, maar het leed bleek al geschiet… het onderspit delven in de eerste set…pijnlijk, maar het houd je scherp zullen we maar zeggen.

Set twee werd gelukkig een vervolg van het eind van de eerste, Vridos zette de toon en wist na veelvuldige reddingen iets meer druk uit te oefenen op de grote mannen van Goudriaan. Helemaal zuiver was het nog niet en Vridos bleek op deze zaterdagavond niet het niveau te kunnen halen wat de mannen van elkaar gewend zijn. Toch wist Vridos mede door krachtige aanvallen van Vincent Wols en Patrick de Bruine de tweede set naar zich toe te trekken, 1-1. Scherp blijven dus! En nu? Verder gaan op de gevolgde weg, Vridos groeide in de wedstrijd, de pass werd zuiverder en blokkeren en aanvallend werd er meer gescoord! Het zelfvertrouwen groeide en mede door een aantal mooie serviceseries van Ko den Hartog en Wout Baelde (invaller van H2), wist Vridos met een mooie voorsprong de derde en de vierde set met winst af te sluiten.

Een mooi eindresultaat dus, achteraf zonde van het eerste setje, maar we hebben de prognose van de bond maar weer mooi naar boven afgesteld. Tevreden dus! Nummer zes verslagen, op naar de nummer vijf; de Meteoor die we volgende week treffen in Gorinchem! Er wacht Vridos namelijk nog een pittig programma: Meteoor (5de) op 21 februari, Vedo’70(3de) op 14 maart en AVVA (7de) op 21 maart. Helpen jullie ze mee?

Add Comment