Vridos

  /  Heren1   /  Vridos HS1 runner-up na winst op Goudriaan (3-1).

Vridos HS1 runner-up na winst op Goudriaan (3-1).

Goudriaan – Als de temperatuur daalt lijkt alles spontaan te krimpt. Een paar dagen voor kerst, waarop dit alles nog maar eens goed zichtbaar bleek; een kleine dag waarop de mannen van Heren 1 nog maar net genoeg tijd vonden om af te reizen naar Goudriaan voor het treffen met de nummer 6.

Het was typisch zo’n zaterdag waarbij ook Heren 1 aan de natuurwetten onderhevig bleek, de selectie is al enige tijd krimpende, vervoersmiddelen kunnen de grote mannen niet meer herbergen en tenues verdwijnen spontaan als sneeuw voor de zon. Ook dorpjes worden kleiner, sportzaaltjes blijken aan temperatuurswisselingen onderhevig en zelfs het publiek lijkt van kleiner formaat dan voorheen. De mannen van Goudriaan bleken echter een manier gevonden te hebben moeder natuur te verslaan, of ze hebben dagen van te voren voor de kachel gezetten in de voorbereiding op ons treffen, of nog snel even gedoucht van te voren, of… Eén ding bleek al snel duidelijk namelijk, wat een kerels zeg…! Er bleek bijna geen ruimte meer voor Vridos, laat staan voor een scheidsrechter.

Toch startte Vridos voortvarend aan de warming-up, gesteund door de kleine jongens in de berging werden rake klappen uitgedeeld en werd duidelijk dat er een sneller spelletjes gespeeld diende te worden om de temperatuur te doen laten stijgen en Vridos boven de rest op de ranglijst uit te doen laten stijgen. De eerste set werd in ieder geval door mooi werken en slim gebruik te maken van de kleine ruimtes gewonnen, maar set twee bleek even wat lastiger. Vele servicefouten en onzorgvuldig afronden van de lage set-ups resulteerde in een verlies… Aagh gebeurd vaker, op de nummer 1 na heeft nog niemand zoveel gewonnen als Vridos, maar toch is dit niet terug te zien op de ranglijst. Verlies genomen en door naar set drie dus, en hoe… de servicedruk werd op gevoerd en juist onder deze druk bleek Goudriaan even te bezwijken. Of hadden ze alles gegeven ervoor? Met 7-25 in ieder geval een overwinning om trots op te zijn. Set vier krabbelde Goudriaan weer even op, maar het mocht niet meer baten, 3-1 winst voor ons Heren 1.

Winst in de pocket en dus tijd voor de nabeschouwing. Een mooie wedstrijd, weer een mooi resultaat en weer een plekje gestegen op de ranglijst. Zal het de heren lukken om de positie in 2015 vast te houden? Stiekem wordt er al gedroomd over een wedstrijd in april… het onderlinge treffen van de huidige nummer 1 en 2 in de laatste speelronde. Ambitieus of toch mogelijk? Daarbij hebben ze alle steun nodig dus kom ze 17 januari weer aanmoedigen in eigen huis.

Add Comment