Vridos

/  Heren3   /  Vridos HS 3 – WHV HS3.

Vridos HS 3 – WHV HS3.

Een verlies met perspectief

Zaterdag 14 december een op papier loodzware tegenstanden. WHV HS 3 had tot deze zaterdag pas 1 set verloren en qua stand op de ranglijst lag het niet in de lijn der verwachting dat wij punten zouden gaan pakken. We namen ons voor om vooral goed te spelen en ons minder aan te trekken van de stand. Het blijkt toch echt dat de verwachting bij lager geklasseerde ploegen soms verlammend werkt op de muppets want wanneer met een instelling wordt begonnen dat ieder punt is meegenomen dan lukt er in één keer veel meer. De inmiddels met lenzen uitgeruste Koekiemonster en Fozzie namen de eerste set plaats om de bank om te zien dat de overige muppets, zonder de nog steeds ernstig geblesseerde kermit in de gelederen, met oogstrelend volleybal het de gasten uit Asperen toch flink lastig maakte. De posities werden goed ingevuld en de wissel tussen Sam the eagle en Graaf Tel bleek een gouden greep. Zowel Graaf Tel als Sam the Eagle speelden het dak er vrijwel af en ook werd er door met name Gonzo geblokkeerd alsof het leven er van afhing. Tanimal en Floyd Pepper zijn nog steeds gewisseld en ook dit lijkt steeds meer een gouden wissel te worden. Good old “Waldorf”stond nog steeds op zijn vertrouwde spelverdelers plek en ook hij raakt steeds meer ingespeeld in het nieuwe systeem. De eerste set ging verloren met 16-25, niet een setstand om je heel erg voor te schamen.

de tweede set beseften Fozzie en Koekie zich dat ze wel als versterking het veld in moesten komen, want het team dat startte had laten zien van goede kwaliteit te zijn. Maar ook met Fozzie en Koekie in de gelederen ging het niveau zienderogen omhoog. Er werd geconcentreerd gespeeld, goed geserveerd en de tegenstander begon hem te knijpen. de blokkades waren goed en ook werden er verassende aanvallen gespeeld via de drie aanvallers. Zelfs Koekie presteerde het om een smash te maken welke resulteerde in een punt, in plaats van een gat in de muur. (Dit ging overigens ook nog wel eens fout) De tweede set ging verloren met 19-25 na tot 18 punten gelijk op te zijn gegaan.

De derde set opnieuw een goed en geconcentreerd team van de muppets. De tegenstander werd bij tijd en wijle goed onder druk gezet en vooral aan de kant van WHV vielen de nodige persoonlijke fouten te noteren. Er moest tot twee keer een time out aan te pas komen maar toch wonnen zij de set opnieuw met 19-25.

In de vierde set een kleine dip door concentratie verlies en wat onnodige fouten. De aanvalsmachine met Tanimal, Fozzie, Floyd en Graaf Tel begon een beetje te haperen en ook de set ups waren niet meer van niveau. Mogelijk speelde conditie ons ook parten. Desondanks werden er toch nog 16 punten gepakt, maar gingen de gasten uit Asperen verdiend met 5 punten naar huis. Het niveau van de muppets en met name de rust in het spel geven wel een goed perspectief voor de tweede competitiehelft welke start op 11 januari in Waspik. We sluiten de eerste seizoenshelft af op een 8e plek (van 11 teams)  en 3 overwinningen. Het is nu zaak om goed door te blijven trainen om het niveau vast te houden en ook tegen wat lager geklasseerde ploegen de rust te bewaren.

In de kantine werd nog een consumptie genoten en enige versnaperingen uit het vet. Vanwege het feit dat er goed was gespeeld werd er ondanks het verlies met vertrouwen vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd.