/  Heren3   /  Vridos HS 3 – VIA HS1

Vridos HS 3 – VIA HS1

Na de beladen wedstrijd tegen Sliedrecht sport  is het toch een kwestie van de concentratie vasthouden. Op zaterdag 5 januari stond de thuiswedstrijd op het programma tegen de rode lantaarndrager van deze competitie. Gezien de opgaande lijn lag het risico van onderschatting op de loer. De muppets traden opnieuw aan met reserve muppet “Ruben” Dit omdat Scooter aan het zandhappen is in Chili, Fozzie nog dizzie was van de piramides uit Egypte en Waldorf nog steeds op kangoeroejacht is in Australië. Gelukkig is Graaf Tel inmiddels hersteld van de knieblessure welke was opgelopen tijdens de training.
De eerste set leek er werkelijk geen vuiltje aan de lucht. Het niveau van tegen Sliedrecht werd niet gehaald maar toch werd al snel een ruime voorsprong opgebouwd en bij een stand van 17-9  leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Toch moest er een time out aan te pas komen om de gasten uit Arkel te ontregelen om vervolgens de eerste set met 25-17 binnen te halen. De tweede set werd het allemaal nog onrustiger in het veld. de zenuwen leek de muppets in bedwang te hebben want deze wedstrijd moest toch echt gewonnen worden. Na een struikelpartij van Kermit over een bank (hier hadden we toch op getraind met de swedisch chef) en wat geklungel stond er opeens een 20-18 achterstand op het bord. Dankzij een goede service beurt van Graaf Tel werd toch uiteindelijk gewonnen. Daarbij moet gezegd dat de scheidsrechter niet geheel in ons nadeel floot. 25-21. En dan de derde set: Opnieuw geen hoogstaand volley bal en dat maakte de gasten uit arkel steeds sterker. Moet gezegd dat er aan beide kanten best leuk gevolleybald werd maar dat dankzij vakkundig blokken van Arkel de Set verloren ging. De handen van Koekiemonster moesten hoognodig aan de magnesium aangezien de ballen door de vingers glipten, dit tot grote teleurstelling van Tanimal. de set ging met 25-19 naar de gasten. Het zal toch niet gebeuren…. In de vierde set ging het toch weer iets beter lopen.  De wedstrijd werd nog even stilgelegd toen een jeugdige vridos hooligan objecten op het veld begon te gooien. Overduidelijk was dat dit enkel met het doel was om de tegenstander te verwonden. Na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter ging het fout aan de zijde van Arkel en was de concentratie weg. Er werd weer meer gevochten en de set ging, tot grote opluchting van het publiek, met 25-16 naar heren 3.
Na afloop is nog druk geëvalueerd en was toch het woord “onderschatting” niet uit de lucht. Volgende week een nieuwe kans voor eigen publiek als we de titelkandidaat Vedo ontvangen. Zullen we opnieuw muppets zien die boven zichzelf uitstijgen… wordt vervolgd…