Vridos

  /  Heren3   /  Vridos HS 3 – VIA HS 1

Vridos HS 3 – VIA HS 1

Eindelijk een bonus punt

Zaterdag 22 maart de altijd beladen wedstrijd tussen de rivalen uit Arkel, welke iedere wedstrijd steeds dichterbij een overwinning komen op de muppets. Toto op heden is nog niet verloren van de gasten uit Arkel maar ons laatste bezoek aan Arkel staat nog vers in het geheugen, waarbij de vijfde set destijds met 17-15 naar de muppets ging. Terugdenkend aan deze wedstrijd liep het al dun door de broek en de vraag was dan ook of de muppets ook in het afgelopen half jaar gegroeid waren doordat het nieuwe systeem nu volledig eigen is gemaakt. De van verbouwingsstress bijgekomen Graaf Tel was ook van de partij en tesamen met Tanimal (die het op één of andere manier op zijn heupen had) Fozzie, Sam the Eagle, Floyd Pepper, Gonzo en Koekiemonster (inmiddels omgedoopt tot vast aanvoerder) werd de voorbereiding getroffen om dit Arkelse Varketje te wassen. Kort voor de wedstrijd werd het eerste verlies geincasseerd doordat de scheidsrechter moest afhaken met een dwarse duim welke leidde tot enige fysieke ongemakken waardoor de fluit en de benodigde handgebaren niet gemaakt konden worden. Op de tribune verscheen een bekend gezicht in de vorm van Anja van der Leemput welke eigenlijk gezien moet worden als de vaste scheidsrechter van de wedstrijden tegen Arkel. Zij werd bereid gevonden om deze beladen wedstrijd in goede banen te leiden.

Na de warming up werd al snel duidelijk dat de gasten uit Arkel enigszins verzwakt naar giessenburg waren gekomen, uit het feit dat er slechts 6 veldspelers present waren. Het gevaar van een blessure lag op de loer en daardoor waren ze toch enigszins voorzichtig. Via, vergezeld door de vaste trainer/coach Ko, had via de trainer alle geheime wapens van de muppets bestudeerd en waren er op uit om de punten mee te nemen naar Arkel. De eerste set ging lange tijd gelijk op maar ging uiteindelijk met 25-23 naar de Muppets. Dit was een tegenslag die de gasten uit arkel niet meer te boven kwamen. De set hieropvolgend ging namelijk gemakkelijk met 25-15 naar de Muppets. Het volleybal was ook redelijk aan te zien, mede doordat Fozzie en Tanimal extra arbeid hadden verricht bij Vridos 2, en ook na deze wedstrijd opnieuw hun opwachting gingen maken. In de derde set toch weer iets meer tegenstand, mede door verslapping aan onze kan. Toch werd de set uiteindelijk makkelijk gewonnen met 25-21. De laatste set werd het galary-play en werden de gasten uit Arkel werkelijk alle hoeken van de nieuwe sporthalvloer getoond. Mede doordat 1 van de spelers van Arkel kampte met kramp werd de uiteindelijke 4-0 overwinning binnengehaald met een klinkende 25-09. het publiek ging massaal op de banken. In het publiek overigens ook één van onze muppets welke inmiddels ruim een jaar in behandeling is voor de vreselijke ziekte welke begint met de letter K. Het zal hem goed gedaan hebben dat hij ons zag winnen en deze wedstrijd was dan ook speciaal voor jou, jan Spek!!

Na afloop in de kantine bleek opnieuw dat de bardienst niet altijd vlekkeloos is georganiseerd binnen het team van de muppets. Doordat iedereen eerst ging douchen was er geen bezetting en na half 8 bleven er ook personen over die niet waren ingedeeld terwijl anderen inmiddels bij moeders de vrouw of alleen op de bank waren beland. Dit verdient niet de schoonheidsprijs en mede door Fozzie en Tanimal is uiteindelijk toch gezorgd voor de inwendige mens en de alcoholische versnaperingen. Mede doordat de bardiensten erg lang duren snap ik deze beweging wel en moeten we in overleg met andere teams eens kijken hoe de barbezetting geregeld kan worden wanneer de consumerende aanwezigen slechts uit Vridos leden bestaat welke niet graag naar huis gaan omdat moeder de vrouw daar op hen wacht.  Een aandachtspunt voor ons allen nu onze vereniging floreert in jeugdteams en de eerste wedstrijden al voor de klok van 12 worden gespeeld.

Volgende week de op papier makkelijkere wedstrijd in Tilburg tegen Condor. Maar na deze klinkende overwinning moeten we uitkijken dat we niet naast onze schoenen gaan lopen.

Add Comment