Vridos

  /  Heren3   /  Vridos HS 3 – Haaften Kwiek HS 2

Vridos HS 3 – Haaften Kwiek HS 2

Met kniebeschermers loopt het toch lekkerder…

Dit verslag wil ik beginnen met een welgemeend excuses aan alle getroffenen. Door enige joligheid aan te brengen in de verslagen van de muppers zijn per ongeluk enkele vergelijkingen gemaakt welke kwetsend of discriminerend zijn overgekomen op personen van bepaald geslacht, geaardheid of ras. Ook zijn er signalen ontvangen van verontrustte ouders welke spontaan een extra biologieles hebben moeten inplannen na het laatste verslag waarbij een in eerste instantie onschuldige opmerking over de te consumeren mosselen enorm uit de hand is gelopen, welke uiteraard geenszins de bedoeling is geweest. Niet wetende dat de verslagen van de muppets gelezen wordt door zo’n breed publiek is het taalgebruik uit de kleedkamer ook in de verslagen gezet. Sinds Vridos ook op Facebook is te vinden lezen steeds meer mensen onze verslagen en het taalgebruik en anekdotes zullen in het vervolg ook op gepaste wijze worden weergegeven. Eventuele ongecensureerde versie en klachten over de verslagen zijn via de mail op te vragen via koekiemonster@muppets.org

Nu dit recht te hebben gezet wil ik in dit verslag ook plaats inruimen voor een welgemeende felicitatie aan de mexicanen van Heren 2 welke afgelopen zaterdag de ongeslagen status hebben behouden en overtuigend kampioen zijn geworden, mede door de inzet van twee muppets welke dit met gepaste terughoudendheid hebben gevierd in de polonaise, zich beseffend dat hun bijdrage mogelijk cruciaal is geweest in het behalen van het kampioenschap. Door promotie zullen we volgend jaar geen spelers meer mogen uitwisselen en dat is natuurlijk erg jammer want de samenwerking tussen HS2 en HS3 was dit jaar uiterst vruchtbaar. Nogmaals felicitatie en succes in de 2e klasse

Nu dit alles te hebben gedaan wordt het tijd voor het verslag over de laatste wedstrijd van het seizoen. Duidelijk te merken was dat er spanning op de wedstrijd stond, met name bij koekiemonster, die deze dag behoorlijk achter de feiten aanliep. De bardienst werd ingevuld door Koekie, Tanimal en Fozzie en bij koekiemonster was er thuis plan technisch iets fout gegaan waardoor deze bij de invulling van zijn bardienst werd vergezeld door 9-maanden oude muppetsfan Bas. Eenmaal aangekomen bij de sporthal bleek Bas een grote verrassing voor zijn vader te hebben welke van mijlenver te ruiken was. Naast de boterham, het flesje en de snoetenpoetsers was Koekie vergeten om luiers mee te nemen. Petra en haar kids ontfermde zich professioneel over de kleine Bas en Koekiemonster snelde naar de plaatselijke supermarkt om luiers te gaan halen.  De Damen (drukfoutje) van OKK (tegenstanders van Dames 1) waren inmiddels in onze kantine beland en na een korte kennismaking bleek dat Koekie in een ver verleden wel eens op de zolder had gelegen van één van de speelsters. Dit leidde tot enige hilariteit en een speelster van OKK  die het nodige had uit te leggen aan haar ploeggenoten. (naam blijft geheim vanwege de wet bescherming privacy)

Onderwerp van gesprek was ook het nieuwe kapsel van koekiemonster welke was aangepast om meer snelheid te kunnen genereren in de lucht door minder weerstand bij het springen. Bij het ophalen van kleine Bas werd Koekie er door mevrouw Koekie attent gemakt op het feit dat de wedstrijdkleding van de muppets nog op zolder stonden dus Koekie moest snel naar huis om dit mankementje op te lossen.

Bij het omkleden werd ook duidelijk dat Koekiemonster zijn kniebeschermers en sokken was vergeten. Volgens eigen zeggen doet zijn vrouw die altijd in zijn tas, maar enige zelfreflectie is hier ook wel op zijn plaats. Koekie had dit natuurlijk zelf moeten checken. Na een telefoontje bleken de beschermers en sokken zich nog in de droger te bevinden. Deze wedstrijd zou dus zonder bescherming van de knieën gespeeld moeten worden. Vandaag waren de spelers Gonzo, Tanimal, Graaf Tel, Sam the Eagle, Floyd Pepper, Fozzie en Koekie aanwezig, gecoacht door “the new swedisch chef” Het goede gevoel van de wedstrijd tegen WHV zat nog vers in het geheugen en met de zelfde basis werd de eerste set gestart. Door enige overschatting van talenten en zeer onrustig spel werd de eerste set teleurstellend verloren. (11-25) Als zo vaak werd er te slap begonnen en misten we inzet om er echt iets van te maken. Ook de tweede set verliep niet volgens plan. Er werd wel een beetje beter gespeeld maar te vaak werd elkaar niet begrepen en belanden ballen in het net of tegen het dak. Dit tot grote frustratie van “the new swedisch chef” welke ons met de nodige technische tips probeerde wakker te krijgen. (14-25) Inmiddels was de vrouw van Koekie gearriveerd samen met de twee jeugdige zoons om de kniebeschermers te brengen. Dit werd met grote bewondering aanschouwd door de overige muppets die nogmaals benadrukten aan Koekie dat tie beschikte over een “Topper”

Met kniebeschermers in de derde set kwamen de muppets eindelijk weer op stoom en werd er beter gespeeld. Met het nodige geluk, veel voetenwerk en scherpe Gonzo aan het net die de ene na de andere aanval succesvol afrondde werd gewonnen met 25-16. In de vierde set een herhaling van de derde set. Eerlijk toegegeven hadden we het nodige geluk dat enkele plakballen (handballen in Giessenburg) niet werden afgefloten door de scheidsrechter wat overigens leidde tot enige frustratie bij de tegenstander. Ook het feit dat sommige scheidsrechters beslissingen werden afgedwongen door de bal te vangen zonder dat er was gefloten zorgde voor de nodige commotie in het veld, waarbij één van de spelers van Haaften tot rust moest worden gemaand met enkele stevige commando’s die normaliter enkel voor huisdieren bestemd zijn. De vierde set werd dan ook gewonnen met 25-17, waardoor een vijfde en beslissende set gespeeld moest worden.

Besloten werd om de 6 spelers van de vijfde set te laten staan en dat deze dan maar moesten zorgen voor een overwinning. Onvoldoende concentratie en slordigheden zorgde ervoor dat er met een 6-8 achterstand gewisseld werd van helft, waarbij Gonzo het aan de stok kreeg met de scheidsrechter nadat hij op zeer goede wijze een bal uit de lucht had gevangen die buiten de antenne om werd gespeeld. Dit mag echter niet, aangezien de scheidsrechter dit had gemist en gewoon door liet spelen. Met enig fortuin besloot de scheidsrechter om dan maar “dubbelfout” aan te geven welke met enig gemopper werd geaccepteerd. De muppets raken altijd van slag wanneer er gemopperd word in het veld en na het wisselen van helft kwam het ook niet meer goed. Er werd uiteindelijk jammerlijk verloren met 8-15.

Na afloop was er in de kantine van Vridos een geweldig gezellige ambiance en ondanks het ontbreken van de mosselen deed iedereen zich tegoed aan de spareribs en kip van Keurslager Simon Muilwijk uit Ameide (sluikreclame) welke door de broer van Koekiemonster waren geleverd. Het enige jammerlijke feit was het aantal spareribs en de grootte hiervan waardoor iedereen toch met enige terughoudendheid de eerste keer langs het buffet wandelde. Achteraf bleek dit nergens voor nodig aangezien er in de keuken nog voldoende voorraad was welke aan het eind van de avond werden uitgedeeld aan alle aanwezigen. Ook dit vond gretig aftrek en zal nog dagen van gesmuld worden. Zoals beloofd zal ik in dit verslag verder geen smeuïge en kwetsende uitspraken doen of herhalen welke op de avond zijn gedaan. Rest mij nog om iedereen te bedanken die deze avond hebben georganiseerd en kijken we terug op een geslaagd seizoen welke werd afgerond op de 9e plaats, wederom een plaats hoger dan vorig jaar. De muppets zoeken nog versterking voor volgend jaar om in ieder geval te gaan spelen voor de middenmoot. Mocht je iemand in je omgeving kennen die op donderdagavond weinig nachtrust nodig heeft en enthousiast en gedreven is om lekker te volleyballen nodig hem dan gerust uit voor de donderdagavond 21:30 om kennis te maken met Vridos en de Muppets. De komende maanden wordt gewoon doorgetraind om volgend jaar weer goed uit de startblokken te komen.

Dit was het laatste verslag van dit jaar. Tot volgend jaar

 

 

Add Comment