Vridos

/  Heren3   /  Vridos HS 3 – Condor HS2

Vridos HS 3 – Condor HS2

Teleurstellende overwinning tegen de rode lantaarn drager

Zaterdag 30 november, Sporthal Neerpolder, 15:00 uur. De tegenstander is het zwak ingeschatte Condor HS2. Deze ploeg had tot deze dag een schamele 2 puntjes verzameld door een set te pakken tegen podarwic en Via. Twee ploegen waar de muppets van hadden gewonnen dus gingen de muppets vandaag vol goede moed op zoek naar 5 punten. De eerste 4-0 hing in de lucht. Na een goede training op donderdag was opnieuw gesleuteld aan de nieuwe opstelling welke steeds beter in de koppies van de muppets gaat zitten. We zouden vandaag de tegenstander eens gaan verrassen. Vanwege de zaaldienst waren Tanimal, Graaf Tel en Koekiemonster al vroeg aanwezig en had Koekie de gelegenheid om zijn fluitkunsten verder te ontwikkelen door een wedstrijd van Fozzie over te nemen. In eerste instantie dacht koekie dat hij er was ingeluisd en een wedstrijd van heren 1 moest fluiten. Tot zijn geruststelling was de gemiddelde leeftijd en lengte van de ploeg die hij moest fluiten van een dergelijk niveau dat deze toebehoorden aan jongens B.

Bij de voorbereiding stroomde de adrenaline van de van zijn trekarm herstelde Tanimal door de aderen en hij ging echt voor een 4-0 overwinning. Dit fanatisme werkte aan de ene kant zeer aanstekelijk maar leek bij enkele muppets toch ook de nodige druk neer te leggen. Deze druk uitte zich in spanning in de eerste set welke gelijk op ging maar bij een stand van 22-24 voor de tegenstander toch aan onze neus voorbij te gaan. Uiteindelijk trokken de muppets met 27-25 toch nog aan het langste eind maar we waren gewaarschuwd. Gonzo, Waldorf, Fozzie, Sam the eagle, de naar buitenaanvaller verhuisde Floyd Pepper en Koekiemonster vochten voor de set met aan hun zijde Tanimal en graaf Tel. De tweede set ging vele malen beter. Met de nodige rust in het spel werd de ene naar de andere mooie aanval gecreëerd en werd de extra aanvaller ook benut. De set ging relatief makkelijk met 25-16 gewonnen. Maar toen kroop er een stuk gemakzucht in het team en daardoor kreeg de tegenstander moed. De 3e set ging verloren met 19-25 en ook de vierde set ging verloren. Een vijfde set moest uitkomst bieden in deze op papier makkelijke partij.

De ruggen werden gerecht, de messen werden geslepen. het zou ons niet overkomen dat we hier gingen verliezen. Met 15-8 werd deze set in Giessenburgs voordeel beslist. Toch 3 punten in de pocket, maar dit was niet nodig geweest. In de kantine en later ook bij de het lokale etablissement “Asian Delight” werd de wedstrijd uitgebreid geëvalueerd. Nu waren we zeker niet vroeg aanwezig bij Chris, maar opvallend veel gasten verlieten de zaak nadat wij daar waren neergestreken. Nadat we nummer 37 met rijst hadden besteld hebben we met Chris eens de Hollandse humor, en met name die van een zekere gordon, besproken. De Chinese tafel die gedekt werd was uitmuntend, met name de gefrituurde zeehond embryo’s. Na een lekkere dame blanche ging de deur dicht (het was al angstvallig stil in het restaurant)  Na een nog een klein afzakkertje van het huis gingen we moe, vol en voldaan naar huis.

A.s. zaterdag zal het tegen AVVA uit Ameide beter moeten. Donderdag zal wederom hard worden getraind, al is de verwachte opkomst laag.