Vridos

  /  Heren1   /  Vridos H1 wint eerste uitwedstrijd van het seizoen van Next 6 (3-1)

Vridos H1 wint eerste uitwedstrijd van het seizoen van Next 6 (3-1)

Dordrecht – Angst! Beduusd staan de mannen op het veld, een tegenstander die nooit weet waar de meest fluctuerende ploeg van de tweede klasse D toe instaat is! Mooie resultaten wisselen zich iedere week af met grote dieptepunten, maar desondanks zijn we angstgegner voor Next Volley Dordrecht H6! De kampioen van vorig jaar verloor dat seizoen maar tweemaal, notabene telkens van de mannen van Vridos en dus stonden de heren van zes vol angst tegen over de jongens van plaats zes.

Echter leken ook de mannen van Vridos wat onwennig te starten aan de eerste set… Angst voor weer een nederlaag lag op de loer! Was het omdat thuisspeler Jos Toet plots ook ditmaal uit in de basis mocht beginnen? Of was spelverdeler Marijn toch wat nerveus door het extra publiek wat van Meisjes B was komen opdraven? De Giessenburgse mannen werkte in ieder geval hard, maar door de aanval af te wisselen met prikballen wist Next Volley de druk op te voeren waardoor Vridos al direct met een achterstand begon. De tweede helft van de set verliep de passing en blokkering in ieder geval duidelijk beter waardoor er weer hoop gloorde voor set twee (25-19)! En deze hoop bleek terecht, eindelijk weer up and running! Veelvuldig wisten Vridos de druk op de mannen van zes op te voeren waarbij Next Volley eigenlijk vooral geen duidelijk antwoord wist te hebben op de aanvallen van Jos en Wouter op het midden (17-25). De derde set vervolgde in ditzelfde tempo echter wist Next Volley aan het eind een flinke inhaalslag te maken waardoor de winst van Vridos nog even in gedrang kwam (24-26). Maar toen…set vier… voor je het weet met 7-0 achter! Angst voor een vijfde set lag op de loer en dus werd het tijd om even aan te zetten. Door middel van een mooie service van Vincent en Bart en een heerlijke doortikbal van spelverdeler Marijn wist Vridos langs zij te komen op 12-12 waarna Wouter zijn service doorzette tot 12-18. Next bleek onderste boven en niet te bevatten hoe dit had kunnen gebeuren. Vridos liet zich in ieder geval niet meer kennen en speelde de set uit tot winst (22-25).

Uiteindelijk bleek Next 6 dus WEER verslagen door de mannen van Vridos waardoor zij de koploper van de competitie, notabene Next 6 zelf naderen op 3 punten! Maar nog wel met velen voor hun. Het verschil tussen de nummer 1 en 8 is namelijk maar 6 punten…! Het blijft dus spannend! Snel voorbereiden dus voor wederom een belangrijke wedstrijd volgende week in eigen huis! Het treffen met de enige ploeg die ons met 4-0 heeft weten te verslaan… De Snollebollekes alias Meteoor uit Gorinchem. Vorige week wisten ze nog met de toernooiwinst naar huis te gaan….

Kom de mannen dus aanmoedigen volgende week om 17:15 in onze eigen vertrouwde sporthal! Bij winst is er voor de meest uitbundige supporters nog een plaats te bemachtigen voor de D-night met Marijn

IMG_4536

Add Comment