Vridos

  /  Heren1   /  Vridos H1 wijzigt in stilte van clubtenue… (4-0).

Vridos H1 wijzigt in stilte van clubtenue… (4-0).

Ongemerkt is het toch zover, de sneeuw ontbreekt en op een enkele nachtvorst na bereiken de temperaturen elke dag weer ongekende hoogtes. Toch is het al bijna kerst en dat betekend dat de arrenslee ondertussen zijn weg al heeft in gezet richting het zuiden. Voor de mannen van Vridos Heren 1 is het tegelijkertijd ook het moment om even terug te kijken op hun nieuwe tactiek. Begonnen de mannen dit jaar nog hoopvol in hun blauwe badjas, ondertussen blijkt met tactiek 458, het ieder voor zich naar een wedstrijd rijden en hun diverse oerkreten niet het gewenste resultaat als kerstmeister op te leveren en dus tijd voor tactiek 458, versie 10.

Deze laatste zaterdag was namelijk het moment voor het treffen met de groene mannen uit Goudriaan. Nog even snel na het coachen van een aantal jeugdwedstrijden de koppen bij elkaar, teamselectie controleren en de weersverwachtingen checken: ja de hoge temperaturen zouden ook vandaag weer in het voordeel spreken van de koudbloedige kroospikkers en dus tijd voor een verrassing… Een belletje naar het hoge noorden, ja hoor, de mannen zijn al onderweg! En zo gebeurde het dat de Giessenburgse heren niet in blauw maar plots in vol rood gewaad de velden betraden. Een golf van verbazing: “Zijn jullie kampioen?”

De mannen bleken plots zelfverzekerder dan ooit, grote glimlach van oor tot oor en een mooie rode muts op het hoofd! Inslaan mannen! Fier sloegen de heren in het rond, gedragen door elfenstof of toch het enthousiasme wat er weer even vanaf spatte? Misschien soms wel iets te enthousiast waardoor er wederom weer een balletje uitgeslagen werd… Toch bleken de mannen van Vridos eindelijk boven zichzelf uit te stijgen, gedragen door het publiek net op tijd over de streep! 25-20 in het voordeel van de kerstmannen! Set twee zette de heren vervolgens nog verder aan, mede door een krachtige serviceserie van Wouter op de beste verdediger van Goudriaan kwamen de krooskikkers niet boven de 9 punten uit. Verbazing… zelfs het thuispubliek wist niet wat er gebeurde!

Uiteindelijk bleek tactiek 458/10 te werken! Na vier sets, konden de mannen eindelijk weer 5 punten bijschrijven. Even een feitje hierover tussendoor; teams in een rood tenue winnen statisch gezien vaker dan een team in een andere kleur (http://www.faqt.nl/recent/waarom-rode-teams-wedstrijden-winnen/). Lag het dan toch aan het tenue? In ieder geval hebben de mannen zich ditmaal van hun beste kant laten zien, misschien wel de meest fluctuerende ploeg uit de competitie maar wel tot van alles in staat!

In ieder geval willen we al onze trouwe (vrouwelijke) supporters bedanken…ow daarover gesproken: Ze hebben nog een feitje tegoed over de g***night van Marijn… Maar daarover meer in het volgende jaar. Voorlopig wensen we jullie allen een aantal fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

DSC_0246 DSC_0236 DSC_0240 DSC_0335 DSC_0331 DSC_0283 DSC_0254

Add Comment