Vridos

  /  Heren1   /  Vridos H1 snoept zich langs WHV H2 (4-0)

Vridos H1 snoept zich langs WHV H2 (4-0)

Giessenburg – Nog even aanzetten, een laatste kracht inspanning om de bal uit het net te redden en door te tikken naar het veld van de tegenstander. Maar dan gaat het gruwelijk mis…een rare landing, enkelbanden rekken op en Marijn schreeuwt het uit van de pijn. De trom ademt een stilte en iedereen blijft plots verstijft staan, de bal valt op de grond en het publiek vraagt zich af wat er gebeurd… Na de competitievervalsing van vorige week waarbij de bond besloot dat Vridos plots een wedstrijd gespeeld bleek te hebben zonder er punten aan over te houden, nu wederom een flinke aderlating voor het eerste team van Vridos… direct twee-nul achter na de enkelblessure van eerste spelverdeler Marijn Roverts!

Vier, vijf? Nee gelukkig blijven er nog acht fitte mannen over! De EHBO van heren 3 heeft zichtbaar ervaring met ongemakken en ontfermen zich over de voorman van Vridos zodat de rest van het team het publiek weer op gang kan helpen. De spelersvrouwen begeleiden het koor en de spelers zetten weer enthousiast in. Wij houden nog even vol! Gelukkig bleek tweede spelverdeler Richard Haeser net op tijd fit en neemt hij de leiding in het team over; was dit nodig? Zeker niet! Ondanks de passing niet helemaal zuiver is weet Richard de aanval veelvuldig in stelling te brengen. Vridos zet via tweeënvijftig, eenendertig, zesendertig, eenentwintig en vooral twaalf direct druk op de jonge tegenpartij uit Asperen die bij een stand van 24-24 duidelijk laten merken niet te willen winnen in Giessenburg. Toch duurt het nog tot 29-27 voordat Vridos wil slagen voor de derde rekentoets. 3-0.

Op voor deel vier, nog gauw even wat winegums naar binnen werken…ow zou Marijn daar te weinig van gesnoept hebben? Sinds de introductie van deze traditie bij een tankstation langs de A15 speelt Vridos al blessurevrij, zelfs Vincent voelt zich zichtbaar sterker, is Patrick de Bruine wonderbaarlijk snel hersteld en ook Erik den Ouden horen we al weken niet meer over zijn knieën. Nog even en ons Heren 1 wordt het boegbeeld van deze grote snoepfabrikant! Straks te zien in grote reclamespots en er dreigt zelfs een medisch onderzoek naar de positieve gevolgen van de kleurrijke snoepjes… Ook de NeVoBo kijkt mee, met argusogen.

Oeps….we dwalen af, voor je het weet is de wedstrijd namelijk al weer gespeeld. Strategie 458 blijkt in ieder geval eindelijk zijn vruchten af te werken en keer op keer bleken de jonge mannen van WHV overtroffen door de 1,2,3..OEH-kreten van de volwassen mannen. Oke, de meiden van Meisjes A genoten zichtbaar van de jongens van WHV, maar de rest van het publiek had duidelijk meer oog voor de volleyballende kwaliteiten van de mannen van eigen bodem. Zodoende overheerst het eeuwenoude recht van de sterkste in de sporthal van Vridos en bleek ook set vier beslecht in het voordeel van Vridos waardoor de heren direct de degradatiezone verruilen voor een zesde plaats.

Tijd om te vieren…? Een ijskoude traktatie wachtte in de kantine, maar eigenlijk direct werd er al een beroep gedaan op de morele plicht, teambuilding van achter de bar, coachend of fluiten nodig langs de velden. Zelfs vrouw en kinderen werden ingeschakeld… Dan volgende week maar weer verder werken, om half zes wacht nummer een Haaften Kwiek in Haaften.

winegums

Add Comment