Vridos

  /  Heren1   /  Vridos H1 en het simpele deuntje van Koos…!

Vridos H1 en het simpele deuntje van Koos…!

En we hebben de L… en we hebben de A, en we hebben LA-LA-LA-LALAA… op zich een simpel deuntje wat zondag laat zelfs nog doordrong tot het strand van Aalsmeer en het hamburgerrestaurant van Breukelen. Een simpel deuntje wat krachtig zijn weg vond maar vol enthousiasme ontstond vanaf onze eigen vertrouwde tribune in de strijd tegen het achteraf sterker gebleken BeNeVia. Een simpel deuntje gecomponeerd door juist een persoon van wie je deze niet zou verwachtte en voortgezet door menig supporter van onze Giessenburgse mannen! Een simpel deuntje welke totaal niet strookt met het gedachtegoed van Heren 1, maar welke na afloop van de wedstrijd nog als enige ter gehore gebracht kon worden omdat na het laatste fluitsignaal van Henk de mannen buiten adem en beduusd naar het scorebord keken. Het was ze gelukt en dus klonk het deuntje door…

De mannen die voorafgaande aan de wedstrijd vol lef en oer geluiden lieten weten wie er de baas was in eigen huis waren zich bewust dat ze voor eigen publiek niet nog een keer een flater konden slaan tegen het ditmaal lager geklasseerde BeNeVia en dus starten de mannen fanatiek aan de wedstrijd. Ex-teamcaptain Vincent Wols had zelfs speciaal zijn zwarte kousen aan het kledingrek laten hangen om ditmaal echt als een kerel over te komen en hees zich in de befaamde “vorige keer was ik goed”-badjas. Het deed hem goed! Hij straalde, voelde zich vereerd en bleek zelfs bijna tot prolongatie over te gaan, was het niet dat spelverdeler Marijn Roverts donderdag zijn krachten gespaard had en beduidend meer stemmen binnen wist te halen vanwege zijn sublieme spel gedurende de wedstrijd! Geregeld stelde hij de aanvallers in stelling waardoor Vridos druk wist op te houden op de tegenstanders.

De eerste set bleek in ieder geval al snel een gelopen race! Een goede serviceserie van Wouter Slob op de enige speler van BeNeVia die niet paars zag zette Vridos direct op een ruime voorsprong en dus kon het niet meer mislopen. Matthijs van Beuzekom wist vervolgens verdedigend mooi werk te leveren en zodoende trokken de mannen de eerste set naar hun voordeel! Op dus voor set twee, routiniers Vincent en Erik werden naar de bank verwezen vanwege de angst dat Vincent weer eens zichzelf in de kijker zou spelen. Het jonge team maakte vervolgens een solide indruk terwijl BeNeVia verzuimde enigszins in het spel voor te komen. Het niveau van de wedstrijd daalde, maar Vridos bleef in de tweede en derde set duidelijk de bovenliggende party. En dus 1, 2, 3… op voor de vierde set!

Maar toen…, waar het aan lag zullen we in het midden laten, maar binnen no-time bleek Vridos tegen een 10-18 achterstand aan te kijken. Oooeewwh, was dit nodig? Zeker niet…, maar het was duidelijk dat de Giessenburgse mannen even de schouders er onder moesten zetten en dus Wouter maar weer terug op zijn vaste positie, het publiek erachter en … En zo ontstond het simpele deuntje, Koos Beentjes en consorten zongen zich schor, maar het bleek te werken. Het drietal Vincent, Wouter en Erik zorgde voor voldoende dreiging aan het net waardoor Vridos zich terug kon vechten naar matchpoint! En we hebben de L… en we hebben de A, en we hebben LA-LA-LA-LALAA… 30-28 in het voordeel van Vridos! Was dit nodig? Het maakte allemaal niet meer uit, een uitzinnig publiek en tevreden mannen! Een nieuwe yell? Zeker niet, maar wat mogen we dankbaar zijn voor de steun en dat allemaal vanwege één simpel deuntje!

Een spannende wedstrijd welke zijn wissel trok op de conditie en het oerinstinct van de mannen. Het zou uiteindelijk zelfs nog uren duren voordat de mannen weer op kracht gekomen waren, hun Kevin weer geraadpleegd kon worden, de “vorige keer was ik goed”-badjas uitgereikt werd en de mannen gezamenlijk onder de douche een serenade konden uitbrengen aan de dames van Next Volley. 1, 2, 3 … oeh! Een vreugdedansje, polonaise en op naar de Next wedstrijd volgende week tegen AVVA in Ameide.

 

Vincent

Add Comment