Vridos

  /  Heren1   /  Vridos H1 byte zich vast in de wedstrijd tegen de Snollebollekes (3-2)

Vridos H1 byte zich vast in de wedstrijd tegen de Snollebollekes (3-2)

001010111010110101010101111000100001001…*

Giessenburg – Ze weten de weg naar onze vesting ondertussen uit hun hoofd, kennen de lijnen van het veld als geen ander en zaten afgelopen zaterdag waarschijnlijk zelfs eerder en langer in de kantine dan onze eigen mannen zelf. Mede door het meegekomen publiek begint het er daarom zo zachtjes aan op te lijken dat niet Vridos maar de Meteoor afgelopen zaterdag met thuisvoordeel aan de zo gevreesde kraker begint. De derby van de Flashback, de strijd tussen nummer 4 en 7 oftewel Vridos vs. Snollebollekes stond afgelopen zaterdag weer garant voor de nodige spanning. Althans niet de spanning onderling, van rivaliteit tussen de spelers is namelijk bijna geen spraken, behalve als het een koud geel glas betreft in het thuishonk van de Bliekers.

Dan toch even een flashback… Begin oktober begonnen de mannen van Vridos fanatiek aan de competitie, ambities die de mannen te boven stegen, gedragen door een dosis teamgeest ontstaan na de verwarmende teambbq op misschien wel de slechtste dag om überhaupt een barbecue te houden en gehuld in de zo befaamde vorige-keer-was-ik-goed-badjas (oke, vorige keer tegen Next 6 waren we wel een keertje goed en stemmen fluisteren tot het herinvoeren van, maar dat terzijde) werden de Heren in het huis van de Meteoor in een vlaag van verstandverbijstering afgetroefd en met beide benen op de sportvloer gezet…. 4-0… Zodoende besloten de mannen van koers te wijzigen, 11 wedstrijden volgde met 11 verschillende tactieken welke niet allemaal even trefzeker bleken en dus afgelopen donderdag onder leiding van onze meest trouwe supporter Kees de volgende filosofie over de bar, tactiek 12 of ook wel 00110000 genoemd. Teamoudste Vincent haakte vanwege de angst voor hersenspinsels, ja je kan nog meer breken…, al direct af terwijl overste Erik zijn best deed de taal van onze jeugdige en zeer snelle spelverdeler, hij kan van 0 naar 1 in microseconds, te begrijpen. Het duurde even, maar uiteindelijk was het moment daar, een simpele berekening op een briefje en onder luid geluid van menig dames 1 speelster ontstond daar tactiek 010100111. Tijd om ons vast te byten in de tegenstander, om nog maar niet te reppen over bits! Tweeenvijftig werd 001011 en de gevreesde twaalf van Wouter en Vincent uiteindelijk een simpele 0011.

Maar het effect bleef uit, de spanning, niet in cijfers te bevatten, was aan de zijde van Vridos om te snijden, tot aan de 27-29 nederlaag in set twee bleek er weinig eer te behalen en zodoende bleef de score steken op 0.. Totdat de Giessenburgse mannen zich eindelijk realiseerde dat er meer op het spel stond dan de regionale eer… Er moest gestreden worden want de onderlinge concurrentie is moordend! De serviceseries werden opgevoerd, de foutenlast daalde, wannabe teamcaptain SlaVince liet weer even zien hoe het moest en de variatie tussen 0-en en 1-en werden keurig afgewisseld door onze hardloper! Het publiek werd vervolgens steeds uitzinniger en leek duidelijk uit te kijken naar de D-night met Marijn. Zodoende kantelde het spel en de Snollebollekes bleken zich niet meer vast te kunnen byten in het tempo van de Giessenburgse heren, waarbij de vijfde set zelfs nog maar een formaliteit bleek te zijn…

Kortom een mooi resultaat waarna de mannen van de Meteoor zich in ieder geval nog steeds thuis voelde in de voor hun zo vertrouwde hal! Echter het resultaat is op de ranglijst is een stijging van een teleurstellend aantal van 0 plaatsen… toch eeuwige zevende (of voor de digibeet Erik 1110000)? Geeft ons gelijk de mogelijkheid voor een flashforward naar het teametentje voor volgende week, na het treffen met hekkensluiter WHV in Asperen kunt u de teamspelers vanaf 19:00 in het echt ontmoeten bij Restaurant la Stancia in Leerdam… wees er snel bij want Marijn is al vroeg weg


 

* Noot van de redactie: onze excuses, we hadden graag een interview geplaatst met onze teamicoon, maar gevreesd werd dat het resultaat, iets zinnigers komt er namelijk niet uit, niet door iedereen begrepen zou worden, vandaar dat we maar op de traditionele weg de draad opgepakt hebben. Misschien dat het volgende week wel lukt hem aan de begrijpelijke taal te krijgen.

Matrix

Add Comment