Vridos

  /  Dames1   /  Vridos DS 1 keert verslagen huiswaarts na 3-1 tegen VIA DS 1

Vridos DS 1 keert verslagen huiswaarts na 3-1 tegen VIA DS 1

Met het plan de prognose van 3-2 in ons voordeel waar te maken, vertrokken we afgelopen zaterdagmiddag naar Arkel. Misschien zou er zelfs een meer overtuigende winst in zitten! Als het aan Piet lag in ieder geval wel! Piet was zo sportief om de coaching van Ko over te nemen en deed zijn best om ons scherp, alert en fanatiek te houden.

De eerste paar punten waren in ons voordeel en daarom waren we ook positief gestemd! Helaas niet voor lang, na ons zou zevende punt namen de dames van VIA de leiding over. Met persoonlijke fouten en terughoudendheid van onze kant tot gevolg. De pass kwam niet waar deze moest komen, waardoor we er niet aan toe kwamen onze eigen aanval op te bouwen. We verloren de set met 25-14.

Achterover hangen was dus geen optie, er moest een schepje bovenop! Dat lukte gelukkig! Al moeten we toegeven dat we nog beter hadden kunnen spelen en zelfs beter moesten, spelen, want ook deze set verloren we. 25-20 was de eindstand.

In de derde set moest het dan gebeuren en het gebeurde ook! Winst met 14-25! Voor de oplettende lezer; inderdaad, de eerste set omgekeerd! Eindelijk wisten we de slim geplaatste balletjes, onvoorspelbare services en harde aanvallen van de tegenstander te verdedigen en konden we laten zien wat we zelf in huis hebben! Zou die winst er dan toch nog in zitten?

Als we nog kans wilden maken, moesten we ons spel uit de derde set wel vasthouden. Dat bleek teveel gevraagd. Er waren goede momenten, maar ook momenten dat we terug vielen in het spel van de eerst set. Dat Marjanne en Janine nog veel ballen van de grond wisten te houden, mocht niet baten. Dit resulteerde in een eindstand van 25-18.

Iedereen deed zijn best, dat mag duidelijk zijn, maar het psychologische aspect van het spelletje had ons ook goed te pakken. Een les voor de volgende keer!

Add Comment