/  Heren2   /  Vridos 2 – Flits

Vridos 2 – Flits

02-03-2013

Het stelletje klasbakken dat zich nog steeds Vridos Heren 2 mag noemen, moest deze middag aantreden tegen de nieuwe nr. 2 van de competitie. Flits had deze rol overgenomen van de oude nr. 2 Switch, die de week ervoor zwaar waren gedeclasseerd door de ongenaakbare nr. 1. U mag zelf raden welk team dat is ……

Vridos heeft inmiddels zoveel zelfvertrouwen vergaard, dat een Marijn en LennB dit weekeinde met verlof waren gestuurd om weer een beetje op krachten te komen. Helaas had Henk zijn knie geblesseerd in de training voorafgaand aan deze wedstrijd, zodat er uiteindelijk nog maar 6 basisspelers overbleven om de arena te betreden. Dit waren in alfabetische volgorde: Krijn, LennP, Martin, Paul, Vincent en Wout. Gelukkig had Ko aangeboden om op de bank plaats te nemen om zo nodig, als extra troef (noem het een geheim wapen), ingezet te worden. Uiteindelijk bleek dit niet nodig te zijn, maar Ko, toch bedankt voor je aanwezigheid en tomeloze morele steun.

Dan de wedstrijd zelf. Het was wel duidelijk dat Flits snode plannen had om toch punten mee terug te nemen naar Papendrecht. De 1e set hadden zij dan ook steeds een kleine voorsprong, tot 16-19, waarna we de set uiteindelijk met 18-25 verloren. Een lichte tegenvaller, want winnen zoals in de voorgaande wedstrijden steeds was gebeurd, went toch enorm snel, en blijft natuurlijk het allerleukste. Maar dan vooral voor het team dat wint natuurlijk. De 2e set verliep helaas soortgelijk voor Vridos, met dien verstande dat de achterstand steeds iets groter bleef. Deze set werd het 16-25.

Maar inmiddels waren de 6 basisspelers wel op elkaar ingespeeld geraakt, en ging het in de 3e set dan ook steeds beter lopen. We hadden steeds een kleine voorsprong, en deze set werd gewonnen met 25-18. Nog niet overtuigend, maar wel met een stuk degelijker spel. Na deze set zag je dan ook overal de vertwijfeling toeslaan binnen de gelederen van Flits. Niet alleen bij de spelers, maar ook op de tribune. Dit kwam misschien ook wel doordat een enigszins weifelende aanmoediging vanaf de tribune, “dan winnen we toch gewoon met 3-1 ….”, vanaf de kant van Vridos beantwoord werd met de kreet “dat kan niet meer, want we staan met 2-1 achter, dus het kan alleen nog maar 3-2 worden !!! En alzo geschiedde.

De 4e set leek het evenwel toch nog even spannend te worden, want het was een gelijk opgaande strijd, waarbij Flits zelfs nog een 2-tal matchpoints kreeg. Uiteindelijk wist Vridos met 28-26 naar zich toe te trekken, en terecht mag ik wel zeggen. LennB en Marijn werden van het verloop van deze set op hoogte gehouden door razende reporter Bart.

Wat ze bij Flits nog niet wisten, maar Vridos wel, was dat zij deze set eigenlijk halverwege al hadden verloren. Alleen in het scoreverloop was dit nog niet gelijk te zien. Vridos blaakte namelijk van het zelfvertrouwen in eigen kunnen en ging al die tijd al uit van een goed resultaat. De weergave van een gesprekje tijdens deze set geeft dit denk ik het beste weer.

Krijn had al last van zijn schouder, toen hij weer moet serveren. Ondanks de bijna ondraaglijke pijnen, slaat hij de bal toch ferm en met een grommend geluid over het net. Zichzelf daarna feliciterend met de tekst “Goh, dat was eigenlijk zo slecht nog niet”. Wout,die het lijden van Krijn al een tijdje aanschouwd had, ontpopt zich op dat moment als mental coach: “Nou Krijn, dat is zeker een fijne bal. Daar hebben ze flink wat moeite mee, kanjer”. Waarop Krijn blij verrast reageert: “Bedankt Wout, ik voel me gelijk een stuk beter. Laten we ze nu maar eens stevig aanpakken, joh”. Onderwijl spoedt Krijn zich naar zijn spelverdelerspositie bij het net, om straks weer een van zijn fameuze set-ups af te leveren. Hij wordt daarbij begeleid door nog een aanmoediging van Wout:”Ja, laten we dat maar doen, dan kunnen we snel weer verder (= naar de bar)”.
(Noot van de redactie: Deze tekst is niet geheel letterlijk, maar geeft de sfeer wel goed weer).

Dit lijkt allemaal gezellig en zo, maar deze woordenuitwisseling vond plaats binnen zo’n 2-3 seconden, om het flitsende spel van Heren 2 nog maar eens te duiden, en daarbij de sterke teamspirit nog maar eens te benadrukken.
De spelers van Flits hebben dit gesprek nooit gehoord, maar waren hier wel het slachtoffer van, toen het 2-2 in sets was geworden.

Je zou het bijna vergeten, maar er volgde ook nog een 5e set. Flits was mentaal zo kapot gespeeld dat het al gauw 7-0 stond. Na de helftwissel stoomde Vridos gewoon door, en sloot deze set en daarmee de wedstrijd na 7 kwartier en met 15-4 winnend af.
Een spannende wedstrijd met een zwaarbevochten overwinning, waaraan overigens nooit getwijfeld is. Behalve door Flits misschien, maar die weten inmiddels ook wel beter…..

En daarna volgde de inmiddels fameuze 6e set, die we in andere wedstrijden altijd de 5e set genoemd hebben. We gaan er vanuit dat deze 6e set eenmalig is, en voortaan weer gewoon als 5e set door het leven kan. Dit lijkt mij ook veel praktischer, omdat vergelijkend warenonderzoek heeft uitgewezen dat het spelen van 5 sets niet significant meer dorst betekent dan het spelen van 4 sets, en dus uiteindelijk vooral verspilde energie is, denk ik.

Dinsdag 5 maart is alweer de volgende wedstrijd, tegen WIK. Eens kijken of we bovenstaand streven waar kunnen maken. Laturrr……