Vridos

  /  Heren2   /  Vovero 2 – Vridos 2 zaterdag 27 oktober 2012

Vovero 2 – Vridos 2 zaterdag 27 oktober 2012

 

Leuk joh, volleyballen …. Vooral op zaterdagmiddag/-avond om 18.00 uur in Rozenburg. Waar ? Rozenburg. Dat ligt bij de laatste afslag van de A15, net voor de pont naar Engeland. Er gaan geruchten dat ze daar in voorgaande jaren ook wel in de Engelse competitie mee speelden, omdat dat dichterbij was….

Maar goed, we waren op tijd vertrokken, en we arriveerden bovendien ook nog tijdig in Rozenburg, bij een gebouw waarvan we dachten dat het de sporthal kon zijn.  Dachten, want naast de voordeur stonden kreten als ‘bibliotheek’, ‘jeugdhonk’ en zo, maar het woordje ‘sporthal’ was om onduidelijke redenen weggevallen, of wellicht nog nooit geplaatst. Eenmaal binnen leek het een aardig groot complex te zijn, met o.a. een sportzaal-gedeelte. Gelukkig. Het spulletje leek over een fiks aantal kleedkamers te beschikken. Ze waren niet alleen genummerd, maar ze lagen ook nog eens aan de oost- c.q. westkant van het gebouw. Nou, dan kun je je wel voorstellen hoe groot die tent was…. Uiteindelijk viel het redelijk mee, en mochten we op 1 van de 4 velden volleyballertje spelen.

Toen Krijn binnen was, waren we compleet en met z’n 8-ten. De warming-up hoefden we gelukkig niet zo intensief te doen. De beheerder van de hal was vroeger klaarblijkelijk stoker op een stoomschip geweest, want het was bloedheet daar binnen. Tegenstander Vovero 2 leek er eentje van formaat te zijn, als je af mocht gaan op sommige mokerslagen die we binnen het veld zagen en hoorden landen. Maar goed, ze waren nog maar aan het inslaan.

Na het eerste fluitsignaal bleek de tegenstander van vandaag toch niet zo geducht te zijn als zij in eerste instantie deden vermoeden. De eerste set hadden en hielden we steeds een voorsprong. Deze wisselde steeds van grootte, dan weer wat groter en dan weer wat kleiner, overigens voornamelijk veroorzaakt door onze eigen fouten. Uiteindelijk wisten we deze set met 23-25 binnen te halen. De uitslag lijkt spannender dan deze set in werkelijkheid verliep, want we zijn nooit echt in de problemen geweest.

In het vorige wedstrijdverslag, thuis tegen Volley2B,  stond de wens om wat langer over deze wedstrijd te kunnen napraten. Helaas kunnen we aan deze oproep geen gehoor geven, omdat we te goed waren….. De 2e, 3e 3n 4e set verliepen soepeler dan de eerste, omdat we de zwakke plekken (en spelers) van Vovero steeds goed wisten te vinden, en dat is zeker een compliment voor het hele team waard. De setstanden waren dan ook achtereenvolgens: 13-25, 16-25 en 13-25. Dat was dus 0-4 en 5 punten mee terug naar Giessenburg.

Maar niet voordat we eerst de catering ter plaatse hadden getest . Die was niet uitgebreid, en in een klein bijzaaltje, maar wel hartstikke goed.  En daarna natuurlijk de douches….. Hierover was voor de wedstrijd al door menige local opgeschept, en het bleek allemaal nog waar te zijn ook: thermostaatknoppen voor een perfecte, persoonlijke afstelling van de temperatuur van het douchewater per douche. Heerlijk. En daarna ……. Snel aankleden en naar huis, doei.

Oh ja, de volgende wedstrijd is op 10 november, om 17.00 uur in Papendrecht tegen Flits 2 (uit dus).

Comments
 • Lenn
  1 november 2012

  Wat een heeerlijk stukje 🙂

  reply
 • maartje
  1 november 2012

  idd leuk stukkie (ook om als buitenstaander te lezen…)

  reply
Add Comment