Vridos

  /  Heren2   /  Vollido 4 – Vridos 2, 10-01-2015

Vollido 4 – Vridos 2, 10-01-2015

De eerste wedstrijd in 2015 en sinds lange tijd waren we weer (bijna) compleet. Met wel 7 ‘originele’ basisspelers aangevuld met Jos (als geheim wapen) gingen we op deze zaterdagmiddag op oorlogspad naar Hendrik-Ido-Ambacht, om daar ten strijde te trekken tegen de heren van Vollido 4. We hadden sinds tijden weer echt het gevoel dat we weer eens de zo broodnodige overwinning zouden gaan halen. Daar kwam nog bij dat de aanvang van de wedstrijd was vervroegd van half 7 naar half 5, wat toch wel onze favoriete starttijd is. Dus ongemerkt hadden ze ons daarmee ook nog eens in de kaart gespeeld, stom….

Eenmaal in de zaal verliep het in het begin allemaal een beetje rommelig. Op het veld waar we moesten spelen liep de voorgaande wedstrijd uit, dus maar in een ander deel van de zaal warmspelen. Daar waaiden we bijkans weg van de tocht, en het was daardoor nou ook niet erg warm. Even later konden we een veld omschuiven, en daar ging het al iets beter.

Maar de tegenstander was toch niet helemaal op het gemak, getuige het feit dat Krijn tijdens het inslaan een bal recht op zijn kanis geslagen kreeg, waardoor hij toch enigszins aangeslagen was.

Dat het ongemakkelijke gevoel bij de tegenstander gerechtvaardigd was, bleek al snel in de eerste set. Vollido werd totaal overrompeld, en binnen no-time stond er 13-25 op het scorebord. Helaas kon Krijn na deze set niet verder meer spelen, maar de rest van het team pakte het toch weer goed op. Ondanks enige rommelige fases in de diverse sets, was er nooit het gevoel dat we hier punten zouden laten liggen. Toen kort na zessen het wedstrijdformulier werd ingevuld bleek dit ook wel. De overige sets waren geëindigd in 18-25, 20-25 en weer 18-25. Een overtuigende en zeer welkome 0-4 overwinning met bijkomende 5 punten die in de tas mee naar huis konden. Maar die gingen pas mee nadat we dit uitgebreid gevierd hadden in de kantine.

Volgens de traditie zou hier nu een uitgebreid verslag volgen van onze heroïsche avonturen in de vijandelijke sportkantine, maar soms is het beter om zaken niet aan het papier toe te vertrouwen. Eén kleine tip van de sluier dan toch: wij denken nu te weten waarom Paul thuis op het toilet altijd moet gaan zitten, en dat het overschenken van bier van het ene in het andere glas heel erg lastig is. Of het een met het ander te maken heeft laat ik aan de verbeelding van de lezer over…..

Comments
 • Koos Beentjes
  11 januari 2015

  Goed bezugghh! Ga zo door in 2015!!

  reply
 • Henk Pierhagen
  11 januari 2015

  Mooi geschreven!

  reply
Add Comment