Vridos

  /  Volleybal   /  Volleybalafdeling Vridos ondersteunt de Spetterende Jeugd Manifestatie in Hoornaar

Volleybalafdeling Vridos ondersteunt de Spetterende Jeugd Manifestatie in Hoornaar

Het Dirk IV plein in Hoornaar staat vrijdag 24 mei vol met sportende en creatieve leerlingen. De basisscholen in de gemeente Giessenlanden doen dan mee aan de Spetterende Jeugd Manifestatie en onze volleybalafdeling zal aanwezig zijn om verschillende clinics te organiseren. Kampioenstrainers Wouter Slob en Ko den Hartog zullen Vridos representeren en zo vele jeugdigen bekend maken met de volleybalsport, ben jij erbij? Hieronder een stukje van www.hetkontakt.nl:

“Het evenement is een initiatief van Giessenlanden en de basisscholen in de gemeente. Doel is de combinatie sport, cultuur en jongeren promoten. Wethouder Harmen Akkerman opent de manifestatie om 16:00 uur. Kinderen laten een ballon op en kunnen zich daarna uitleven met allerlei verschillende sporten. Onder andere op het programma: streetdance, voetbal, tennis en een trumblebaan. Ook kunnen ze het met een potje simultaan dammen opnemen tegen de Nederlands kampioen schooldammen.

Cultuur Wat cultuur betreft kunnen leerlingen onder meer meedoen met een workshop toeteren of spelen in een zelfgemaakt theaterstuk. Met elkaar maken de leerlingen een groot schilderij. Maar ook zijn er djembélessen, er is drama en kinderen kunnen spelen op een blaasinstrument.

Symphonia De meeste activiteiten worden meerdere keren op de dag gehouden. Aan de meeste workshops kunnen 10 tot 25 leerlingen meedoen. Daarvoor worden er entreekaartjes uitgereikt. De damsimultaan loopt de hele middag en avond door. Is er een plekje vrij, dan kan de volgende aanschuiven. De theatervoorstelling begint om 16.45 uur. Het aantal deelnemers daarvoor is onbeperkt. Het jeugdorkest van Symphonia sluit de avond muzikaal af. Functionarissen De gemeente Giessenlanden doet op deze manier haar best om jongeren steeds meer deel te laten nemen aan sport en cultuur. De jeugdmanifestatie is daar een voorbeeld van. Sinds augustus 2012 zijn er op initiatief van wethouder Harmen Akkerman combinatiefunctionarissen aangesteld; mensen die ervoor moeten zorgen dat sport en cultuur meer aandacht krijgen van jongeren. Dat wordt ook gedaan door bijvoorbeeld naschoolse lessen of door het bijwonen van theatervoorstellingen.”

Add Comment