Zaterdag 12 januari speelde het tweede heren team van Vridos tegen Vollido in Hendrik Ido Ambacht. Vridos staat bovenaan in de competitie en Vollido stond 4e.

Dit keer zelfs op pad met 3 auto’s. Krijn opgehaald in Sliedrecht met Marijn en Lennert. Wout, Henk, Martin en Paul hadden een perfecte timing en stonden tegelijk bij de Ridderhal in Ambacht. En Vincent durfde waarschijnlijk niet meer mee te rijden na het drama van vorige week en had besloten om maar zelf te rijden. Wel waren er jonge supporters meegekomen met hem, om ons team aan te moedigen.

Na dat de douche goedgekeurd was en de tenues aangetrokken, eerst een dansje op het veld voor de sponsor. Bedankt RiverDance.

De tos verloren en Vollido begon met de service.
De 1e set verliep moeizaam voor de Giessenburgers, althans. De vereniging uit Giessenburg. Het begin van de set liep gelijk op en gelukkig konden we de tweede helft van de set wat meer controle en rust houden waardoor we konden laten zien waarom dat we eigenlijk 1e in de poule staan en hebben de 1e set binnengehaald met een keurige uitslag van 14-25.

Het begin van de tweede set is eigenlijk niks om over te vertellen. Tot de 20 liep het gelijk op voor beide partijen. Tot Vridos op een achterstand kwam van 22-20. Even een time-outje natuurlijk om elkaar even op te peppen. Dat heeft geholpen en hebben netjes de set binnengehaald met 23-25.

De derde set was het voor beide teams wisseltijd. Voor Vridos kwamen 2 verse spelers het veld in. Vollido wisselde zelfs 3 spelers. Voor Vridos was dit een prima wissel. Alleen de coache aan de andere kant moet zich toch maar gaan afvragen of dat wel verstandig was voor hem en zijn team, want Vridos holde deze set binnen. En dan overdrijven we niet als deze set binnen het kwartier al was gewonnen met een keurige uitslag van 12-25.

De 4e set kon Vridos blijven spelen als de hele wedstrijd al gebeurd was. Na al 3 punten gepakt te hebben werd er niet gedacht dat laatste setje doen we ook even. Nee Vridos. Goed gedaan. Geen enkele service fout de gehele wedstrijd. Met een gemiddelde voorsprong van 5 punten in de laatste set is het eigenlijk nooit spannend geweest of we hem wel of niet zouden binnenhalen.

5 volleybal punten mee naar huis!

Maar eerst nog even wat puntje’s scoren in de kantine. ( lees: Biertje’s ). In de kantine hebben we ook, eigenlijk net als altijd. Weer gewonnen. Elke set in de kantine werd duidelijk bekend gemaakt met een zachte proost. Jammer dat de punten in de kantine niet mee tellen voor de competitie. Dan waren we onverslagen kampioenen.

Volgende week 19 januari speelt Vridos thuis tegen Spivo.

Ook dan hopen we weer 4 sets in het veld te winnen en de rest van de sets in kantine. Maar over dat laatste maak ik me geen zorgen.