Vridos

  /  Heren3   /  VIA HS 1 – Vridos HS3

VIA HS 1 – Vridos HS3

tanimal en Floyd pepper wisselen: een goude zet

Op woensdagavond 13-11-2013 stond de kraker tegen VIA HS1 op het programma. Een wedstrijd die door de muppets nog nooit is verloren. Ja, je leest het goed, een wedstrijd die nog NOOIT is verloren. Voor Sam the eagle betrof het een thuiswedstrijd en opnieuw werd scherp onderhandeld door de heren van Via om alfred in te lijven. Er waren zelfs twixen ingeslagen om Sam te verleiden om de overstap te maken, maar Sam blijft de muppets trouw maar ziet door de training van Ko de dorpsgenoten wel groeien in niveau en was dit keer serieus gevleid door het aanbod. Bij de warming up werd al duidelijk dat de heren uit Arkel een stijgende lijn te pakken hebben en dat het vanavond wel eens een hele lastige avond kon worden. Van onderschatting mocht absoluut geen sprake zijn. Dat zelfstandige ondernemers het op dit moment niet zo druk hebben werd duidelijk door het geheime middag overleg wat gevoerd was door Tanimal en Floyd Pepper. Zij hadden besloten om van posistie te wisselen, met name omdat floyd nogal eens uitwaaiert naar links en daardoor op de positie van Tanimal komt te staan. Als hij zo graag daar wil staan, dan kan je net zo goed wisselen.

De eerste set ging zeer gelijk op. Gecoached door de gebelesseerd kermit en met Sam op de bank was het stuivertje wisselen maar trokken de spelers uit Arkel uiteindelijk aan het langste eind. 25-23. Door te veel persoonlijke fouten ging deze set verloren. Zo werd er namelijk 6x!!! in het net geserveerd. De middenaanval met tanimal liep wel gesmeerd en het spel van de muppets wordt hierdoor wat verrassender. Ook Floyd voelde zich direct thuis op de buitenaanvallersplek. Een reden om dit in de tweede set vol te houden.

De tweede set ging opnieuw gelijk op. Arkel werd sterker en Graaf Tel had moeite met het houden van zijn positie waardoor er zelfs een punt verloren ging door een vakfout. Het blijft lastig om een nieuw systeem te spelen als er niet of nauwelijks op getraind wordt. Een oproep aan alle spelers is dan ook om vooral te komen trainen om het spel eigen te worden. Helaas ging ook de tweede set verloren met 25-20. Een nederlaag lag op de loer en aan de kant was Tanimal furieus: Hier ging hij niet verliezen dus dan maar een 5-setter. Graaf Tel mocht een set aan de kant blijven om te kijken hoe Sam zijn plaats als spelverdeler overnam. Ook voor Sam was dit nog erg wennen, want het is best lastig om continu van positie te wisselen. Maar het ging wel lekkerder lopen en de flow kwam terug. Er werd wat rustiger gespeeld en ook zagen we dat Arkel meer foutjes ging maken die snel door de muppets werden afgestraft. De derde set ging dus ook naar de Muppets met 18-25.

Besloten werd om de opstelling niet te wisselen in de vierde set. Gonzo en Fozzie bleven staan en ook floyd en Tanimal bleven doen wat ze deden. Dit resulteerde in mooie aanvallen en dito reddingen. Duidelijk was dat Tanimal zich thuis voelt in de midden en Koekie wist hem soms met korte balletje in stelling te brengen wat de gasten op een gegeven moment begrepen en hem gingen blokken. Hierdoor kreeg Fozzie alle ruimte om aanvallen af te maken. Ook de vierde set ging gewonnen met 19-25. Enge zenuwen waren te bespeuren bij VIA en we besloten dat we erop en erover zouden gaan.

De vijfde set was rete spannend en ging gelijk op. Er werd gewisseld van helft bij een 8-5 voorsprong van Via. De muppets bleven geconcentreerd en via 13-13 14-14 15-14 werd het alsnog 15-17 voor de muppets. Een vreugde dansje volgde op de vloer. De ongeslagen status in uitwedstrijden in Arkel bleef gehandhaafd. In de kleedkamer werd een klein feestje gebouwd en ook in de kantine werd de feestvreugde voortgezet omdat anja jarig was (zoals elk jaar als de muppets op bezoek komen) er werd buitensporig feest gevierd want er werden zelfs broodjes hamburger speciaal besteld. Het feit dat de pot gevuld moest worden met coupures van 50 euro zegt genoeg over de rekening die naderhand moest worden afgerekend (geintje Graaf Tel  )

We bedankten de gasten uit Arkel voor de fijne pot in de wetenschap dat er de dag erna weer moest worden getraind. Dit was de vierde wedstrijd binnen twee weken en dit programma eist inmiddels zijn tol. Door de inspanningen doordeweeks en de intensieve trainingen van het tweede is de elleboog van tanimal overstrekt ( in de volksmond een ruk-elleboog) en is hij gedurende twee weken uitgeschakeld (ook niet inzetbaar als bankvulling voor het tweede) Gelukkig is de volgende wedstrijd pas op 30 november, want het begint nu toch echt een serieuze kneuzenclub te worden met al die geblesseerden.

tot de volgende wedstrijd

Add Comment