Vridos

  /  Heren3   /  Verlies door laag plafond of hoog net??

Verlies door laag plafond of hoog net??

Woensdag 18 september de seizoenstart tegen Haaften HS2. Haaften waar al jaren wordt beloofd dat er een nieuwe sporthal wordt gebouwd maar tot op de dag vandaag wordt nog steeds gespeeld in de uit de kluiten gewassen garage in de nieuwbouw van dit dorp. Doordat er slechts twee kleedkamers aanwezig zijn en voorafgaand aan de wedstrijd dames trainde bestond er enige verwarring over waar de muppets zich konden omkleden. Na enig overleg besloten de dames ons de tijd te geven om om te kleden voordat er werd gedoucht. Met enige wedstrijdspanning in de benen werd er gestart met de warming up waarbij direct al opviel dat de fysieke gesteldheid van Graaf Tel niet optimaal was. Het valt wel op dat er inmiddels wel wat zweepslagen in de kuit van Graaf tel hebben plaats gevonden waardoor wij opnieuw onze zorgen uitspraken over de wijze waarop de warming up plaats vindt. Enkele muppets zit qua conditie al redelijk aan het latje als ze op dezelfde wijze zouden op warmen als Graaf Tel. De intensiviteit van deze warming up levert blijkbaar nog niet het resultaat op van minder blessures. Bij het inslaan werd al snel duidelijk dat de Muppets moeite hadden met de hoogte van het net in Haaften. Volgens enige deskundige wordt dit veroorzaakt door het feit dat de zaal in Neerpolder door de nieuwe vloer enkele centimeters ligt waardoor optisch het net lager is komen te hangen.

Bijkomend feit in Haaften is dat onze langste speler, Tanimal, moest bukken om het plafond niet te raken, dus het gevaar van vele foutballen lag op de loer. Met Kermit, de immer jeugdig ogende Waldorf, Gonzo, FLoyd Pepper en Koekiemonster in de basis werd er vlot gestart aan de eerste set. Te veel ballen verdwenen bij de service in het net waardoor minimaal 5 kostbare punten verloren gingen. De eindstand van de set 25-22 liet ook zien dat we bij een betere scherpte deze eerste set van het seizoen in een overwinning hadden kunnen omzetten. Helaas, de spelers van Haaften profiteerden van de onwennigheid van de Muppets.

Met veel zelfvertrouwen werd gestart aan de tweede set. De thuisploeg besloot om er een schepje bovenop te doen. Er werd zeer goed geserveerd door Haaften en al snel werd tegen een enorme achterstand aan gekeken. De set ging dan ook ruim verloren (25-14). Ook de derde set liep niet lekker, dit terwijl er toch echt niet slecht werd gevolleybald. de thuisploeg was ook zichtbaar beter gewend aan de hal en door soms snoeiharde service kon er niet goed worden gestopt en dan komt er ook geen rally. De derde set ging ook verloren (25-16)

Om de eer te redden werd in de vierde set alles op alles gezet en spraken de muppets af om nog één keer alles te geven, geconcentreerd te blijven en niet het koppie te laten hangen als er een aantal punten op rij verloren zouden gaan. Er was wat goed te maken en door een goede inzet en goed stoppen werd de vierde set ook winnend afgesloten (17-25), waardoor er toch met enige tevredenheid de douches werd opgezocht. Door het ontbreken van een kantine werd er een lauw flesje bier uit een kratje aangeboden door de thuisploeg (tegen betaling) welke vriendelijke werd afgeslagen door de Muppets. Bij thuis komst in Giessenburg werd in de sporthal Neerpolder de inmiddels oplopende dorst gestild met een koud pilsje en een bamihap. De seizoenstart was beter dan vorige jaar toen kansloos werd verloren. Er werd redelijk geconcentreerd gespeeld en dat was een grote vooruitgang. Gezien het feit dat er slechts tweemaal is getraind na de zomer beloofd dit weer veel moois en gaan we voor een plaats in de middenmoot!!

Add Comment