Vridos

  /  Heren3   /  The Muppets sluiten seizoen af met klinkende nederlaag tegen de promovendus Voltena HS3

The Muppets sluiten seizoen af met klinkende nederlaag tegen de promovendus Voltena HS3

Zaterdag 20 april was de laatste wedstrijd van de muppets in Nieuwendijk. Voorafgaand aan de wedstrijd is druk overleg geweest over de “beleving” Voorbereidingen waren getroffen om The swedisch chef niet opnieuw teleur te stellen. Met de wetenschap dat er op het veld waarschijnlijk weinig te halen viel, werd in ieder geval afgesproken om te genieten in het veld, passie te tonen en vooral te laten zien dat er veel beleving zit in the muppets. Gewapend met rolfluitjes betraden de muppets de sporthal alwaar op dat moment het kampioenschap van de dames van Voltena werd gevierd. Vol emotie stond een speelster van Voltena uitgebreid afscheid te nemen van een aantal bepalende speelsters en de rolfluitjes kwamen van pas om te delen in deze heftige emotionele gebeurtenis. The Swedisch chef had inmiddels een plaatsje bemachtigd tussen de schare uit Nieuwendijk en vanaf een afstandje was moeilijk te zien of hij ook af en toe een traantje wegpinkte. Na een aantal speeches, waarbij het riekte naar plagiaat van ene M. Borsato (toch vreemd om een dame te horen zeggen ten overstaan van een horde mensen: “even slikken en weer doorgaan”) en een hoop tranen kon dan eindelijk begonnen worden met de warming up voor deze kraker. Tijdens de warming up werd duidelijk dat Beaker een griepje onder de leden had en hij besloot ook om na de warming up geen deel te nemen aan de wedstrijd.

Aangezien the Swedisch chef van te voren goed had nagedacht over de opstelling moest er het één en ander geschoven worden in deze planning. Er werd gestart met Waldorf, Kermit, tanimal, Sam the Eagle, Floyd Pepper en Koekiemonster, terwijl Gonzo en Graaf Tel nog even moesten toezien vanaf de bank naast de inmiddels steeds beroerder uitziende Beaker. Er werd op zich niet heel slecht gevolleybald maar de Nieuwendijkers waren gewoonweg de eerste set een maatje te groot. Het geluk was ook zeker niet aan onze zijde en toch werd de eerste set kansloos verloren met 25-5.

Verliezen is niet erg als de inzet goed is. Met die wetenschap werd gestart aan de tweede set en tot de 10 punten ging de strijd geheel gelijk op. De Nieuwendijkers konden echter leunen op veel ervaring en duidelijk was ook dat het niveauverschil er voor zou zorgen dat ook deze set niet gewonnen zou worden. De beleving was echter wel aanwezig en van tijd tot tijd werd er redelijk tot zelfs goed gevolleybald. De tweede set ging verloren met 25-14.

In de derde set een vergelijkbare strijd als in de tweede set. Tot de 10 punten ging de strijd gelijk op. De inzet was er zeker en de muppets doken werkelijk naar alle ballen. De gasten waren gewoonweg te sterk om een vuist te kunnen maken.  Zonder echt weggespeeld te worden ging deze set verloren met 25-15.
In de vierde set nog steeds beleving, strijd, passie. Waldorf speelde inmiddels zijn 3e set van die dag en te zien was dat de onderlinge communicatie met Koekiemonster steeds beter gaat.  Conditie ging voor de muppets ook mee spelen en de vierde set ging, overigens geheel terecht, verloren met 25-16.

De Nieuwendijkers promoveerden door deze zege en zullen volgend jaar ploegen gaan treffen van een gelijk niveau. In de kleine kantine, waar de catering overigens niet al te best was georganiseerd, werd nog nagesproken over het afgelopen bewogen seizoen en werden ook de hoogte en de diepte punten geëvalueerd. Waldorf is niet te remmen en besloot na deze wedstrijd er nog een seizoen aan vast te plakken. Er wordt nog gesproken over de transfervrije Sam the Eagle. Vanaf “de straat” gaan geruchten dat zijn zaakwaarnemer is gesignaleerd bij VIA en dat mogelijk een transfer wordt beklonken. The Swedisch chef zal er alles aan doen om op hem in te praten om deze sterspeler voor de muppets te behouden. Floyd Pepper heeft een zomer nodig om de sluimerende blessures te laten behandelen zodat ook hij weer wordt klaargestoomd voor het volgende seizoen. Wie Floyd zag vertrekken naar huis zal ook wellicht gedacht hebben dat hij een potje had geworsteld in plaats van een potje volleybal. Deze week zal de ernst van deze blessure duidelijk worden en mogelijk zal een ingelaste MRI scan duidelijkheid moeten verschaffen. Kermit zal zijn buitenlandse snoepreisjes vaker af breken om volgend jaar present te zijn bij trainingen. Voor Graaf Tel gaan de jaren ook tellen en mogelijke blessures door te harde trainingsarbeid liggen op de loer. Tanimal is nog vol vuur en ook bij Gonzo en Koekiemonster is nog voldoende ambitie aanwezig om ook volgend jaar weer te gaan knallen. Helaas zien we Beaker vertrekken naar een hoger team. Zo zie je maar dat de muppets een kweekvijver is voor talenten welke kunnen doorstromen naar Heren 2 of Heren 1.  Met Fozzie en Scooter wordt nog onderhandeld over een mogelijk vervolg in het seizoen 2013-2014. Enkele aanwas geeft de Muppets weer ruimte om ook volgend jaar weer te mee te kunnen draaien in de onderste regionen. Een plaats in de middenmoot ligt op de loer gezien het stijgende niveau in het spel.

Ten slotte:  het seizoen werd afgesloten met 23 punten, 4 overwinningen en er werden 9 sets gepakt in wedstrijden die verloren gingen. Dit resultaat is vele malen hoger dan het vorig seizoen toen nog werd uitgekomen in de vierde klasse. De promotie naar de derde klassen (of juist het opheffen van de 4e klasse) heeft ons goed gedaan. Alle Muppets zijn van plan om dit volgend jaar een goed vervolg te geven. Het was mij een waar genoegen om dit jaar verslagen te mogen schrijven over dit veelzijdige, altijd verrassende en op gezette tijden fantastisch spelende team.

Comments
 • Ben Klieverik
  22 april 2013

  Koekiemonster bedankt voor de prachtige en meeslepende verslaglegging van de wedstrijden van de muppets.
  Hopelijk zien we je het nieuwe seizoen weer als de vliegende reporter.
  Alle muppets bedankt voor jullie geweldige inspanning en hopelijk staan we het nieuwe seizoen weer fris en fruitig aan de start om met heel veel plezier te trainen en wedstrijden te beleven!!!
  Dan met name de vijfde en belangrijkste set waarin we precies weten hoe het de volgende keer moet.
  Tot donderdagavond.

  The Swedisch Chef

  reply
Add Comment