Vridos

  /  Heren3   /  Sliedrecht Sport HS8 – Vridos HS3

Sliedrecht Sport HS8 – Vridos HS3

Zaterdag 23-02-2013, Sporthal de Stoep

Met de wedstrijd van 2012 nog vers in het geheugen gingen we met een kleine delegatie op bezoek in Sliedrecht. Wetende dat de tegenstander op de 1e plaats staat wisten de muppets wat ons te doen stond. Vechten als leeuwen, gaan voor iedere bal en hopen dat de bal af en toe gunstig valt. Nadat we omgekleed waren en tot grote vreugde van Fozzie het shirt met nummer 5 weer terecht was gingen we de zaal in voor de warming up. De scheidsrechter stond in ieder geval zo strak als een snaar want er was nauwelijks sprake van inspeeltijd. Koekiemonster kreeg wel het verzoek om bij de scheidsrechter even aan de bal te komen voelen en gezien het geslacht, de leeftijd en de uitvoering was dit zeker geen straf.
Wellicht ook door het feit dat op de andere twee velden ook wedstrijden op tijd moesten beginnen werd het inslaan over rechts afgeraffeld en uiteindelijk de meeste tijd nog gegund aan de opslag.  Omdat plaatsvervangend aanvoerder Koekiemonster (Kermit was afwezig doordat de kikker weer een jaartje ouder werd) ook het formulier nog moest invullen had deze helemaal nog geen bal geraakt. Met in het veld scooter, fozzie, Tanimal, Sam de eagle, “ruben”en Gonzo werd er goed gestart en liep de set aardig gelijk op. Een goed servicebeurt van Sliedrecht maakte hieraan een einde. Moet gezegd dat de adrenaline bij de muppets nog niet echt aanwezig was en dat er vrij statisch werd gevolleybald.  Duidelijk te zien was dat de thuisspelende partij over meer kwaliteiten beschikte want daar ging de bal toch wat makkelijker rond en er werd zeer goed aangevallen. De eerste set ging verloren met 25-13. De tweede set startte met dezelfde opstelling als de eerste. Koekiemonster wilde graag vanaf de bank zien ofdat zijn donderspeech na de eerste set effect zou hebben. De eerste punten werden binnengehaald door goed samenspel en in alles leek het erop dat de muppets op scherp waren gezet. Bij een 8-4 achterstand ging het mis met Ruben die zich vanwege fysieke problemen moest laten vervangen. Een wissel midden in de set werkt meestal niet bevorderend. Tanimal leek ook zijn ziektebed van een aantal weken nog niet te boven te zijn en hapte in de laatste fase van de tweede set naar adem. Met de reeds geblesseerde Ruben op de bank hadden we weinig alternatieven en door te veel afleidingen ging de tweede set veel makkelijk verloren met 25-14.Dan pas zie je toch ook echt het gemis van een professionele begeleidingsploeg (inclusief masseur) die een topploeg nodig heeft om de boel op te lappen wanneer dit nodig is.
Ruben besloot om het toch te proberen en in plaats van spelverdeler werd hij ingezet als vervanger van de buiten adem zijnde buitenaanvaller Tanimal. De fysieke ongemakken van Ruben vielen gelukkig mee en hij kon de derde set gewoon uit spelen. Gelukkig maar want Scooter had van tevoren al aangegeven dat hij de vierde set naar huis moest vanwege andere verplichtingen. De derde set ging verloren met 25-10. Niets lukte en de spirit zakte weg en de muppets leken zich ook neergelegd te hebben bij een kansloze 4-0 nederlaag.
Alleen al vanwege het eergevoel moest er van de vierde set toch echt nog wat gemaakt worden. We waren niet naar Sliedrecht gekomen om ons te laten afdrogen. Vol overtuiging werd begonnen met de inmiddels weer op adem gekomen Tanimal en Ruben weer terug op de “vertrouwde” plaats. Besloten werd om niet op te geven en de laatste set mee naar Giessenburg te nemen. Zowaar begon het beter te draaien maar Sliedrecht liep toch wel weer erg snel uit. Mede door wat gelukkige beslissingen van de scheidsrechter en een aantal sprankelende aanvallen van Tanimal, Fozzie, Gonzo en Sam the Eagle kwamen we toch nog erg dichterbij. Toen er zelfs een aanval van achter de drie meter lijn succesvol werd afgerond bij een 24-20 achterstand kwam er vertrouwen in een goede afloop. Uiteindelijk werd de vierde set met 25-23 verloren maar was er toch enigszins sprake van een klein eerherstel.

Tot slot nog even een kleine ervaring vanuit sporthal de Stoep. Stel je bent sportvereniging / sporthalbeheerder en je besluit om kleedkamers te gaan verbouwen met de wetenschap dat volleybal teams toch minimaal uit 6 spelers bestaat, vul dit aan met wat wissels en dan heb je toch als snel 10 tot 12 spelers. Dan is de beslissing om 4 douchekoppen te laten monteren in de kleedkamer (waarvan overigens 1 stuk)  toch reden om achteraf eens grondig te evalueren.  Tot grote teleurstelling van Koekiemonster wilde geen van de muppets zijn zeepje even oprapen en weten de aanwezig muppets waarom Sam the Eagle thuis Teiger wordt genoemd.
Met enige vertraging konden de muppets fris en fruitig en voorzien van een lekker luchtje de nederlaag wegspoelen in de gezellige kantine van sporthal de stoep waar Fozzie door de war werd gehaald met zijn broer Hans, de supportersmassa ons voorzag van een versnapering en Koekiemonster voor de zoveelste keer weer eens zijn jas kwijt was. Dat er inmiddels zelfs supporters komen bij uitwedstrijden maakt het dat de druk op de muppets wel toeneemt. Volgende week wordt tegen het 1 plaats hoger geklasseerde Meerkerk gerekend op meer spektakel dan deze keer in Sliedrecht.

Add Comment