Vridos

  /  Heren3   /  Sliedrecht Sport HS 8 – Vridos HS3

Sliedrecht Sport HS 8 – Vridos HS3

Een wedstrijd met twee gezichten

zaterdag 18 oktober de op papier loodzware top wedstrijd in het altijd roerige Sliedrecht. Vanwege de afgesloten Rivierdijk via een omweg naar “de Stoep” Voor de muppets wordt het inmiddels duidelijk dat het talent in onze groep ook niet onopgemerkt blijft bij de buitenwacht, aangezien toptalent Rawlf voor deze zaterdag op huurbasis uitkomt voor Heren 2. Ondanks deze aderlating voor het team gingen we met 8 gemotiveerde spelers op weg. Sliedrecht Sport verkeert in de bovenste regionen, dus was het duidelijk dat we alle zeilen moeten bijzetten om partij te kunnen bieden. Aangekomen in Sliedrecht met onze vast mascotte, Koekie junior, die zoals wel vaker de kleding uitdeelde en de muppets voorzag van water in de bidons, werd al duidelijk dat de wedstrijd later zou gaan beginnen. Na een oponthoud van een klein half uurtje konden we beginnen met de warming up waar Waldorf hinderlijk in de weg werd gezet door de TL verlichting in de hal. Dit weerhield hem ervan om goede set ups te geven aangezien het licht in de zaal hinderlijk in de ogen schijnt als je naar boven kijkt. Met Fozzie en Kermit op de buitenflanken, Gonzo en Tanimal in de midden en Sam the Eagle en Koekiemonster als spelverdelers werd de eerste set aangevangen.

De “ah” en “ohs” weergalmden vanaf de lege tribunes want de eerste set was werkelijk een lust voor het oog. Er werd met bezieling gespeeld, er werd gevochten, een aantal schitterende reddingen verricht en dankzij hoge set ups werd ook continu goed aangevallen. Dit resulteerde eigenlijk al vrij snel in een voorsprong welke via stuivertje wisselen verschoof van de Muppets naar Sliedrecht en weer terug. Bij de stand van 20-23 serveerde Koekie in het net, en dit leek de doodsteek, maar gelukkig werd ook dit vuiltje weggepoetst en de eerste set ging gewonnen met 22-25. Vanwege dit succes werd besloten om even niets te veranderen aan de opstelling, met goedkeuren van Waldorf en Beaker die op de bank zichtbaar genoten van de medespelers. De tweede set werd een heel ander verhaal. Op zich werd er niet slecht gespeeld echter de bezieling zakte waardoor al snel tegen een achterstand werd aangekeken van 7-0. Na de service teruggepakt te hebben leken we te herstellen tot 13-7, maar daarna ging het mis. Als zo vaak wordt er bij een achterstand meer gemopperd en dit komt het spel niet ten goede. Vanaf de bank begrepen Waldorf en Beaker ook niet wat er gebeurde en de set ging verloren met 25-12. De muppets waren geen schim meer van de eerste set.

De derde set werd afgesproken dit snel te vergeten. Met Waldorf en beaker voor Koekiemonster en Kermit ging de set in eerste instantie gelijk op. De gastheren werden niet echt veel sterker maar wisten wel steeds beter te zien waar onze gaten lagen. De set ging met 25-15 verloren. Vermeldingswaardig waren wel twee ballen die door Gonzo op vakkundige wijze “uit” werden gekeken dankzij de bril die inmiddels een vaste accessoire is tijdens de wedstrijden. Dankzij de bril zag Gonze feilloos dat de ballen buiten de lijnen vielen, zonder hiervoor gewaarschuwd te worden door zijn team genoten.

de vierde set ging Gonzo naar de kant en ging Fozzie op de midden positie spelen. Kermit kwam Beaker versterken en Sam the Eagle maakte plaats voor Koekiemonster. Met name door slordig opvangen van de service kwamen de muppets niet meer in hun spel. De tegenstander rook bloed en ging wat vrijer spelen waardoor wat vaker on bevangen werd gesmasht. Dit leverde Sliedrecht al snel veel punten op, mede doordat de tweede bal niet vaak genoeg bespeelbaar was. We weten in ieder geval weer waarop getraind moet worden.

Na afloop van de wedstrijd bleef het gemengde gevoel hangen. de eerste set geeft zeker hoop voor de volgende wedstrijden allen zakte het daarna af naar een iets wat meer bedenkelijk niveau. De trainingen zullen de muppets helpen om hogerop te komen. De stand op de ranglijst laat zien dat de doelstelling van dit jaar (de middenmoot) inmiddels is bereikt en dit willen we zeker vasthouden. Nadat Koekie junior ons voorzag van bitterballen in de kantine en een tweetal drankjes vakkundig achterover werden geslagen gingen we huiswaarts. Kermit was inmiddels naar huis gegaan dus werd de auto van Fozzie afgeladen met 4 “stevige muppets”  Mede door dit extra gewicht in de auto was het op de stationsweg opeens “BAM”  Fozzie parkeerde zijn door de bouwgigant verzorgde audi tegen de trekhaak van zijn voorganger. De kentekenplaat was verbogen maar voor de rest geen materiele of fysieke schade,behalve de geschrokken muppets in de auto. Na enig oponthoud in de polder vanwege overstekende koeien gingen we verder huiswaarts. de volgende wedstrijd tegen Hou stand in de Sporthal van Neerpolder staat gepland voor 1 november. Komt allen…!!

koekie junior

Add Comment