/  Heren3   /  Podarwic HS 3 – Vridos HS 3

Podarwic HS 3 – Vridos HS 3

Na het donker thuis…

donderdag 6 februari de spannende kraker tegen podarwic HS 3 die door de nodige winst partijen inmiddels onze 8e plaats hadden overgenomen. wetende dat we thuis met 3-1 hadden gewoon gaan de Muppets toch enigszins met een bepaalde verwachting richting Aalst. Over de weg met veel rotondes uiteindelijk aangekomen in Aalst alwaar inmiddels de douches waren gerepareerd en er in de kleedkamer slechts 2 heren mochten, tenminste dat deed het bordje op de deur vermoeden (kleedkamer 2 heren uit) Tanimal en Fozzie gaven aan dat ze zo strak als een snaar stonden, dus van enig fanatisme was zeker sprake. Gezien het tijdstip van de wedstrijd was het weer een hele strijd of iedereen van moeder de vrouw wel zo laat nog van huis mocht. Om 21:00 ving de wedstrijd aan na een gedegen warming up. De eerste set verliep allerminst slecht en met de nodige rust en weinig persoonlijke fouten werd deze set ook binnen gesleept, met Koekie toekijkend op de bank (tja, je moet wel komen trainen om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij de muppets) de Set ging gewonnen met 18-25 Niks aan het handje en met dezelfde instelling beginnen aan de tweede set.

De tweede set werd gestart met een waanzinnige serie services van Fozzie en al snel stond een stand van 0-7 op het bord. De eerste technische time out was een feit. toch kwamen de gastheren uit Aalst terug tot 7-9 en sloop enige onrust in de ploeg. Met het nodige geluk maar soms ook waanzinnige aanvallen en blocks werd de tweede set gewonnen met 22-25. Het werd onnodig spannend en dat viel in eerste instantie aan onszelf te wijten.

Een weifelende scheidsrechter uit aals bracht ons aan het wankelen in de derde set die bijna onnodig verloren ging. na een voorsprong van 24-22 voor Podarwic, werd deze set toch nog met 25-27 in ons voordeel beslist. En zoals zo vaak kruipt bij een 3-0 voorsprong gemakzucht in de ploeg en maken we de tegenstander onnodig sterker dan nodig. Opnieuw werden geen bonus punten behaald en konden de gastheren de vierde set op de conto bijschrijven (25-22) Ondanks de winst toch een teleurstelling van de vierde set, die overigens snel werd vergeten nadat in de kantine onder genot van een drankje werd uitgetest of dat de bittergarnituur qua smaak kan tippen aan de ballen van kees in Giessenburg. Na vastgesteld te hebben dat frituren niet voor iedereen is weggelegd (toch best lastig, hapjes tellen) keerden we met twee consumpties in de pocket terug naar huis.

Omdat er niet getraind was en a.s. zaterdag opnieuw een wedstrijd op het programma stond moest Koekie de was wel erg snel gereed hebben. In zijn haast nam hij ongecontroleerd de tas mee van Fozzie. Bij het uitpakken van de tas door vrouw Fozzie werd met enige jaloezie en kritische blik gekeken naar de fraaie boxers van koekie welke qua formaat toch meer ruimte laten dan de reguliere slips van Fozzie. Vrouw Fozzie kwam er al snel achter dat deze nooit van Fozzie konden zijn en ook de schoenen in de tas kwamen niet bekend voor. De volgende ochtend is dit misverstand snel rechtgezet en heeft iedere muppet gewoon zijn eigen onderbroeken kunnen wassen.

De winst geeft moed. de 8e plaats is weer stevig in handen en een plaats in de middenmoot is nog steeds haalbaar. a.s. zaterdag wederom een lastig partij tegen Phoenix Hs 2 uit Zaltbommel welke in strijd zijn voor de titel. Zal het lukken om deze wedstrijd een set af te snoepen van deze kampioenskandidaat.