/  Heren3   /  Op waarde geklopt.

Op waarde geklopt.

Zaterdag 28 september was een datum waarop veel muppets verstek moesten laten gaan. Dit terwijl er een loodzware opdracht lag, namelijk Atak uit Waspik. Nu zijn de muppets niet voor één gat te vangen dus werd de hulp ingeroepen van 2 jeugdspelers. Deze twee mini muppets vroegen zich bij het begin van de wedstrijd af waarom het net zo hoog hing. Toen wij vertelden dat dit wedstrijdhoogte was voor de heren beseften ze dat er nog heel wat boterhammen met pindakaas gegeten moesten worden voordat zij de stap konden maken naar de senioren. Bij het inslaan bleek als snel dat één van de jeugdspelers dermate geblesseerd was dat meespelen tegen de kanonnen uit Waspik deze blessure alleen maar zou verergeren. Enigszins beduusd moest deze mini-muppet dus voortijdig afhaken nadat deze uiteraard vaderlijk was toegesproken door Tanimal en Waldorf. Zij vertelden hem dat zijn tijd nog wel zou komen en dat bij een volgende wedstrijd waarin we hulp nodig hadden we zeker weer een beroep op hem zouden doen.

Bij het inslaan bleek ook dat sommige muppets echt de drive te pakken hadden vandaag. Dit beloofde veel moois tegen de op papier sterkere tegenstander van vandaag. Om niet alles aan het toeval over te laten en niet te afhankelijk te zijn van de beperkte lengte (overigens was mini-muppet Marijn groter dan Waldorf) werd ook de hulp ingeroepen van reserve muppet Marijn vanuit het tweede team. De eerste set werd verloren door goede service beurten van de tegenstander en ook enigzins onrust bij de muppets waar grote Marijn zich uit de naad moest werken om het tempo bij te houden (of lopen we bij Heren 3 wellicht wat te veel)

De tweede set werd zeer goed gestart en bij een 6-0 voorsprong besloot de tegenstanden om een technische time out in te lassen. Dit mocht niet echt baten want na de time out gingen de muppets gewoon door met punten scoren. De tegenstander raakte enigzins geïrriteerd en besloot om nu ineens bezwaar te maken tegen het “handbalvolleybal” wat ook in de eerste set gewoon was toegepast. De scheidsrechter ging niet mee in de emotie. Door enige verwarring in het team met betrekking tot de eigen positie werd het spel rommeliger en door onnodige fouten ging de set met 23-25 naar de tegenstander.

Ook de derde set werd verloren en langzaamaan werd het verschil in niveau en conditie duidelijker. Enige muppets kwamen er toch een beetje doorheen te zitten en dat werd in de vierde set duidelijk toen het tempo niet meer was bij te benen. Ook deze set ging verloren met 13-25.

Het niveau verschil was vandaag te groot en dat konden we onvoldoende compenseren met strijdlust. Marijn (2x)  en Tom, bedankt dat jullie de muppets wilden versterken. De volgende wedstrijd is op zaterdag 12 oktober tegen het minder sterk geachte podarwic HS3. na twee weken vol training met het tweede team zullen we zien ofdat het op 12 oktober weer beter gaat. Er zullen dan weer voldoende muppets aanwezig zijn dus zullen op eigen kracht laten zien tot welke grootse prestaties we in staat zijn. We verwachten een massale opkomst van supporters op de tribune.