Vridos

  /  Heren2   /  Next volley HS7 – Vridos HS2

Next volley HS7 – Vridos HS2

Vrijdag 10 januari had het 2e heren team van Vridos een uitwedstrijd in Dordrecht tegen next volley. Met 3 auto’s op pad. Nadat Marijn, Lenn B, en Pijl ( rijdt ) had opgehaald moesten we eerst nog even langs Sliedrecht om Krijn op te halen. Onderweg moest er nog even worden gebeld met de spelverdeler van het 1e heren team. De spraakherkenning in de Opel kon gelukkig heel goed om gaan met de stem van de bestuurder. Na ongeveer 4 keer Art bellen te hebben ingesproken, weten we nog steeds niet wie het eerder zat was. De zachte vrouwen stem ( die wel rustig bleef na 4 x herhalen ). Of de wat lichtelijk geiriteerde bestuurder. Na Art eindelijk aan de telefoon te hebben gehad. Werd gelukkig de verbinding verbroken na 20 seconden. Toen het laatste stukje navigatie nog. In eerste instantie wilden we de sporthal van de lokale tennis vereniging binnengaan, maar bleek toch geen goed plan, totdat Krijn opeens wakker werd en ons kon vertellen ( toen hij de sporthal al zag ) dat hij de hele route al de weg wist. Ja-ja Krijn..

Aangekomen bij de juiste sporthal de andere teamgenoten opgezocht die zich gelukkig niet hadden verstopt in de laatste kleedkamer van de sporthal. In de zaal zaten ondertussen de supporters al op ons te wachten. Jawel zelfs uit Friesland kwamen de supporters die dag voor ons.

Tijdens het inspelen werd er al flink geklaagd over de plaatsing van de lichten aan het plafond. We denken nog steeds dat ze dit express hebben gedaan. Alles er aan willen doen om het 1e geplaatste team uit de competitie zoveel mogelijk te hinderen.
Tijdens het inspelen werd er nog aan ons gevraagd of we het recreatie team waren, we zagen er dus niet zo professioneel uit als we dachten. Helaas..

Begin van de wedstrijd.
Tegenpartij waarbij de gemiddelde leeftijd iets hoger was dan de gemiddelde leeftijd van ons team, 1e set hebben we hier helaas te makkelijk overgedacht. En ja u gaat het echt lezen, de 1e set is gewonnen door de heren uit Dordrecht. Meer kan ik hier helaas niet over vertellen. Dit zou me niet in dank worden afgenomen namelijk. Snel door naar de 2e set. Met iets meer power moesten we deze set ingaan. En dat hebben we gelukkig gedaan, als we deze set hadden verloren moesten er 5 sets worden gespeeld en daar hadden we geen zin in. Dat betekende nog later aan de Pils,

In het begin van de 3e set stonden we nog wat stijfjes in het veld, de tegenpartij ( die gelukkig al wat meer moe werd ) wist het ons nog flink moeilijk te maken. Gelukkig stond er een flinke muur aan het net aan onze kant ( op het moment dat Dordrecht de bal had )en hebben we wat punten kunnen pakken op het blokken.

Ook de laatste set hebben we gelukkig met wat meer overhand gewonnen.

Nu met de laatst gespaarde energie snel naar de kantine waar de beruchte 5e gespeeld werd.
Dit begon goed met een mooie ronde goudgeel getapte Hertog-Jannetjes.
Al snel werd door onze man die bij thuiswedstrijden altijd achter de frituur staat, misschien kennen jullie hem beter als, de man achter de frituur, oftewel Pijl ( rijdt ). De menukaart gevonden. Na een heeeel kort overleg werden er 2 bittergarnituurtjes besteld. Bittergarnituurtjes met hoeveelheden die de mannen wel aanstond. Ook nog loempia’s besteld voor onze grote leider, onze spelers kennen hem misschien beter als: geluidjes Vinn.

Na een paar rondjes bier maar snel onder de douche, hier werd nog curling gespeeld met de badeend jeeeaann.
Snel terug naar de kantine waar de tegenpartij ook nog hard bezig was de 5e set te winnen. Wij lieten het hier niet bij zitten en er werd weer bier besteld met uiteraard zo’n klein bitterganituurtje. Een deel van het eigen team moest naar huis, en bleven er nog een paar over om toch te kunnen winnen. Toen de laatste mannen van het thuisspelende team ons nog even had verteld dat ze wel meer van ons hadden verwacht gingen ze toch maar naar huis. Gelukkig, we hadden met veel moeite gewonnen. Ondertussen was het al 01:00 uur. Na op alle rotondes 8 rondjes te hebben gereden in sliedrecht, was Krijn toch veilig thuis. En werden de laatste spelers ook netjes thuis gebracht.

Het was een moeizame avond voor alle volleyballers. Maar toch kon iedereen met een goed gevoel gaan slapen.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld in Meerkerk, 25 januari.

Hartelijke groeten van het 2e heren team Vridos.

Add Comment