Vridos

  /  Volleybal   /  Jeugdvolleybalsters van Vridos spelen oefenserie.

Jeugdvolleybalsters van Vridos spelen oefenserie.

Giessenburg – Het seizoen is voor menig speler al voorbij, maar afgelopen donderdag en zaterdag streden verschillende jeugdvolleyballers in eigen huis een oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijd om te wennen aan het nieuwe niveau of het nu B-jeugd of CMV niveau 5 is. De reeks oefenwedstrijden tegen OKK’70 of een onderling strijden tussen twee Vridos teams eindigde in een leerzame strijd voor beide partijen.

Vridos MB tegen OKK’70 MB2 – Zaterdag om 11:00 traden de kampioenen van Vridos aan tegen een tweedejaars B-team uit Hardinxveld en ondanks het grote leeftijdsverschil en het ontbreken van twee spelverdeelsters aan de zijde van Vridos eindigde de wedstrijd in een 3-1 verlies voor de Giessenburgers. De meiden startte voortvarend en wisten de eerste set verrassend te winnen door goed serveren, de jonge spelverdeelsters Tirza en Sifra wisten daarnaast keurig de aanvalsters in scoringspositie te brengen en zodoende de eerste set te pakken. De volgende sets verliepen even goed en wisten de meiden het keer op keer spannend te houden, maar OKK’70 MB2 was de meiden net te snel af. Speelster van de wedstrijd: Jo-anne Stuij.

Vridos MC tegen OKK’70 MC2 – Zaterdag om 14:00 was het tijd voor de talentvolle meiden van niveau 6 om de overstap te maken naar Meisjes C. De nieuwe selectie is door het vertrek van een aantal speelsters naar Meisjes B flink gewijzigd is en aangevuld met nieuwkomers. Spannend dus en wennen: een groter veld, een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe opstelling. Ondanks al de veranderingen leverde de meiden goede inzet en wisten ze telkens mee te komen in de score! Serveren maakte de meiden vooruitgangen en vooral de spelverdeelsters Linde, Laila en Dorith pakte de nieuwe opstelling goed op! Uiteindelijk gingen de meiden van OKK’70 er wel met de winst vandoor, maar konden de meiden van Vridos met plezier terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Speelster van de wedstrijd: Dorith de Baat.

Vridos N6-2 tegen Vridos N6-1 – Donderdag klokslag 17:45, de meiden en jongens van Vridos niveau 6 waren er klaar voor: hun eerste wedstrijd op CMV niveau 6. De jongens die afgelopen seizoen al uitkwamen op niveau 5 waren al snel gereed, maar voor de onervaren meiden was het toch even wennen. Wat is een wedstrijd? En hoe speelt zich dat af? Je kan er uren op trainen, maar uiteindelijk moet het dan wel even gebeuren. De selectie bestaande uit Hannah, Imke, Gabrielle, Ilse en de veel jongere Dorissa en Natalie had er in ieder geval zin en is vast besloten om de eer van hun voorgangsters hoog te houden. De meiden startte voortvarend, maar telkens wisten de jongens net wat eerder over de streep te komen. Echter verslapte hun concentratie de derde set waar de meiden vervolgens weer netjes gebruik van maakte en zodoende eervol een setje pakte. Speelster van de wedstrijd: Dorissa Roza.

Vridos N5-2 tegen Vridos N5-1 – Zaterdag, de laatste oefenwedstrijd van de dag! Imke (invalster van N6), Sacha, Suzanne en Robine hadden er zin in, maar totaal geen idee van wat ze kunnen verwachten. Door de afwezigheid van Jantine en Amarah moest Imke invallen en waren ze klaar voor de wedstrijd. Suzanne leidde de warming-up en om 16:15 was het tijd voor de strijd. De jongens van Vridos N5-1 gingen echter voortvarend van start en door de onwennigheid van de meiden wisten ze deze set met 25-10 te winnen. Het vervolg van de wedstrijd verliep echter steeds beter, de meiden kregen hun service onder controle en wisten de jongens vervolgens steeds beter te volgen. Uiteindelijk wonnen de jongens wel met 4-0 maar het doel van de wedstrijd was geslaagd: de meiden weten nu wat een wedstrijd is! Speelster van de wedstrijd: Suzanne Woltman.

Add Comment