Vridos

  /  Volleybal   /  Informatie schoolvolleybal Giessenlanden

Informatie schoolvolleybal Giessenlanden

Via deze weg willen we jullie allen op de hoogte stellen van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen omtrent het komende schoolvolleybaltoernooi op woensdagmiddag 5 februari. De allereerste editie in de gemeente Giessenlanden wordt georganiseerd vanuit een unieke samenwerking tussen de drie volleybalverenigingen Vedo’70 (Hoornaar), VIA (Arkel) en Vridos (Giessenburg) en blijkt meteen al een succes. Op woensdagmiddag 5 februari mogen we namelijk 43 teams verwachting in de Sporthal Neerpolder in Giessenburg. Om dit allemaal echter in goede banen te leiden willen we u hierbij op de hoogte stellen van de laatste informatie.

Het schoolvolleybaltoernooi | De inschrijvingen van de verschillende scholen uit de gemeente zijn binnen, op 5 februari zullen De Hoeksteen uit Giessenburg, Het Tweespan uit Schelluinen, Samen op weg uit Hoornaar, School met de bijbel uit Noordeloos, de Klim Op uit Hoornaar en De Lingewaard uit Arkel strijden om de felbegeerde titel van deze eerste editie. Dat het een sportief succes mag zijn!

Vanwege het hoge aantal inschrijvingen is er wel een maatregel getroffen wat betreft de aanvangstijden. Het heeft namelijk de voorkeur om in een korter tijdsbestek veel wedstrijden te spelen zodat er minder gewacht hoeft te worden en de spanningsboog van kinderen is nu eenmaal korter. Vandaar dat besloten is om de volgende tijden te hanteren:

Groepen 4, 5 en 6 | Start van het toernooi om 13:30 tot 15:15 (zaal open om 13:00) Groepen 7 en 8 | Start van het toernooi om 15:30 tot 17:15 (zaal vrij om 15:15)

Ter plaatsen zal er een kleedkamerindeling aanwezig zijn zodat de kinderen alle ruimte hebben om zich om te kleden. Het wedstrijdprogramma zullen we uiterlijk woensdag 29 januari rond sturen zodat alle groepen alvast op de hoogte zijn van het speelschema.

Wijziging in spelniveau | Vanuit de bond is er sinds kort een wijziging doorgevoerd voor de opzet van schoolvolleybaltoernooien. Om de aansluiting te houden met het provinciale schoolvolleybaltoernooi (hierover later meer) is besloten om deze wijziging ook door te voeren in de gemeente Giessenlanden. Dit betekend dat de kinderen van groep 8 niet op niveau 6 maar op niveau 4 zullen meedoen. Wel in een eigen poule overigens om het onderlinge niveau te handhaven. De spelregels van de Cool Moves Volley niveau’s zijn te vinden op de wedsite van de bond.

Volleyballessen | De volleyballessen die georganiseerd worden vanuit Vridos, Vedo’70 en Via zijn ondertussen in volle gang. Afgelopen woensdag zijn de kinderen van Noordeloos, Schelluinen en Hoornaar in Hoornaar al aan de slag gegaan. Donderdag zullen de kinderen in Giessenburg beginnen aan de voorbereidingen en maandag sluit ook Arkel aan onder leiding van VIA. Om de voorbereiding nog beter te laten verlopen hebben we hierbij ook leskaarten toegevoegd zodat leraren in hun eigen lessen met verschillende spelvormen aan de slag kunnen. Mochten er toch vragen zijn horen we het overigens graag.

De volleyballessen voor CBS de Hoeksteen zijn als volgt: Donderdag 23 en 30 januari van 15:45 tot 16:45 voor groep 7 en 8 Donderdag 23 en 30 januari van 16:45 tot 17:45 voor groep 4, 5 en 6

Provinciaal Schoolvolleybaltoernooi | Als het goed is zal er in navolging op de verschillende schoolvolleybaltoernooien in de regio’s een schoolvolleybaltoernooi georganiseerd worden voor de provincie Zuid-Holland en later voor geheel Nederland. De winnaar van de verschillende poules (groep 4/5, groep 6, groep 7 en groep 8) mogen zich allereerst plaatsen voor het provinciale toernooi. Datum en locatie hiervan volgt nog. Het NK wordt in ieder geval gespeeld op 21 juni 2014 in Houten.

We hopen u allen via deze weg voldoende op de hoogte gesteld te hebben. Volgende week volgt de laatste informatie, hou de mailing dus in de gaten. Tenslotte wensen we jullie allen een goede voorbereiding en zien we elkaar op woensdag 5 februari. Tot dan!

Namens Schoolvolleybal Giessenlanden, Wouter Slob, Tamara van Werkhoven, Paula Buizert

Add Comment